RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Magnus Carlsens neste VM-kamp kan bli lagt til Oslo
Magnus Carlsens neste VM-kamp kan bli lagt til Oslo Foto: Pontus Höök (NTB scanpix)

Oslo blir norsk søkerby til sjakk-VM

Sist oppdatert:
Oslo kan bli arrangørby når Magnus Carlsen skal forsvare sin VM-tittel i sjakk i 2018. Samme år kan VM i lyn- og hurtigsjakk bli lagt til Stavanger.

Oslo og Stavanger har begge vist interesse for å arrangere den neste VM-kampen i sjakk, men nylig skal rettighetshaveren Agon ha gjort det klart at kun hovedsteder anses for å være aktuelle som søkerby.

Dermed blir Oslo Norges kort i kampen om å få tildelt arrangementet som i fjor høst var lagt til New York.

Allerede i desember bevilget Oslo kommune 500.000 kroner til arbeidet med å utforme en norsk VM-søknad. 

– VM-matchene er det største innen sjakken. Å ha muligheten til å få oppleve dette på hjemmebane, nå når Norge har verdensmesteren i Magnus Carlsen, er veldig spennende. Norges Sjakkforbund håper søknadsprosessen fører fram, og at neste VM-match finner sted i Oslo i 2018, sier sjakkpresident Morten L. Madsen i en pressemelding.

Han bekrefter videre at en VM-søknad fra Oslo kan være på plass i løpet av januar.

I Stavanger jobber man parallelt med en søknad om å få arrangere VM i lyn- og hurtigsjakk. Initiativtakerne bak Norway Chess kan få det årlige arrangementet enten i år eller neste år.

Rettighetshaver Agon skal ha oppfordret Stavanger til å søke.

VM i lyn- og hurtigsjakk samler opp mot 200 av verdens beste spillere til fem intensive konkurransedager. Fire verdensmestre kåres i de to disiplinene, i både åpen klasse og i en egen kvinneklasse.

– Et slikt arrangement er helt klart interessant for regionen vår. Det vil være attraktivt å få samlet så mange av verdens spillere hit, med all mediedekning det genererer, sier styreleder i Norway Chess, Kjell Madland.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere