Overraskende tap for Carlsen

TAP: Det ble tap for Magnus Carlsen mot Ivan Saric fra Kroatia.

TAP: Det ble tap for Magnus Carlsen mot Ivan Saric fra Kroatia. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tap for Magnus Carlsen mot Kroatia.

12.08.14 17:59

Magnus Carlsen gikk på en smell og tapte overraskende sin kamp Ivan Saric fra Kroatia under sjakk-OL tirsdag.

Storstjernen gikk tom for krefter og ideer og falt som en stein.

Norge tapte også kampen. Den norske sjakkverdensmesteren startet dristig med svarte brikker mot Saric, men fikk tidlig problemer, og han klarte aldri å få noe initiativ i kampen. Carlsen maktet heller ikke å presse sin motstander på tid.

Etter 36 trekk var det hele over, og nordmannen takket for kampen.

Det var Carlsen annet tap i turneringen. Han måtte også gi tapt for tyskeren Arkadij Naiditsch i forrige uke.

– Det var dårlig. Det hele var en fortsettelse av de foregående rundene. Det fungerer ikke så bra, og i dag ble jeg straffet, sa Magnus Carlsen til NRK.

Kreativiteten er borte
– Jeg overser enkle ting. Verken kreativiteten eller de enkle tingene er der. Det var for dårlig

– Jeg følte meg bra da kampen startet, men etter en halv times spill var jeg helt tom. Hodet var tomt, og det kom ingen ideer eller er noen ting, sa Carlsen.

Det var egentlig meningen at han skulle stått over kampen, men på grunn av Kroatia ble motstander valgte han å spille. Det var også snakk om at han kanskje skulle dra hjem fra Tromsø og ikke spille avslutningsdagen torsdag.

Synd å avslutte slik
– Nå får jeg litt tid til å tenke over med fridagen onsdag. De er jo synd å avslutte turneringen på denne måten. Så vi får se, sa Carlsen.

Leif Erlend Johannessen og Mladen Palac spilte remis. Kjetil Lie hadde lenge en fordelaktig situasjonen i sin kamp mot Zdenko Kozul, men ble satt sjakk matt.

Jon Ludvig Hammer var også i føringen i sin kamp mot Hrvoje Stevic, men fikk tidsproblemer mot slutten og gjorde en del feil som motstanderen utnyttet.

Med tapet har Norge ingen muligheter til å havne blant topp ti i turneringen med 12 poeng etter 10 runder. Det er hviledag i Tromsø onsdag, men det hele avsluttes torsdag.

– Litt utgjort at vi skulle få denne dårlige kampen helt mot slutten av turneringen. Vi hadde ambisjoner å kjempe om å komme topp ti. Derfor er det litt skuffende, sa Johannessen.

Det norske annetlaget spilte uavgjort 2-2 mot Colombia. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag