Pia (46) lurte ungjentene

Foto: (Foto: eurorijeka2010.com)

Se hvordan småbarnsmoren ble europamester i sjakk.

GÅ TIL NETTAVISEN SJAKK

Pia Cramling gikk til topps i EM i sjakk for kvinner i Kroatia.

Dermed gjentok den sympatiske småbarnsmammaen fra Stockholm – som nå nærmest er for veteran å regne – bedriften fra 2003.

46-åringen har spilt sjakk i mer to tiår - lenger enn Magnus Carlsen har levd.

Siden 80-tallet har hun vært en av de beste kvinnespillerne i verden. På siste ratingliste er hun nummer 9, men etter EM rykker hun opp til 6. plass.

BLI MED: Få det siste først på Facebook

Spiller med mennene
Hun ble stormester i 1992 og har spilt på det svenske herrelaget i OL flere ganger.

Ved siden av Pia er det kun Ungarns verdensstjerne Judit Polgar blant damene som på denne måten har spillestyrken til regelmessig å forsterke landslaget i åpen klasse.

Svensken kom også langt i VM i 2009. Der ble hun slått ut i semifinalen av vinneren Alexandra Kosteniuk.

Pia Cramling fyller 47 den 23. april, og ga seg selv en perfekt tidlig bursdaggave da hun seiret foran 158 kvinner i det individuelle EM som ble avsluttet sist uke.

Se videointervju med Pia Cramling under EM (Chessdom):

HTML EMBED

Gift med sjakkspiller
Sjakk lærte hun av storebror Dan Cramling, også han en norgesvenn og en meget habil sjakkspiller som vant Sverigemesterskapet i 1981. Akkurat det har ikke Pia klart, hun har måttet nøye seg med flere 2. og 3. plasser.

For tiden bor Pia i Fuengirola i Spania med ektemannen Juan Bellon – også han en sterk stormester – og datteren Anna Yoli (8) som så vidt har startet å stifte bekjentskap med de 64 felter. Med yngstejenta på skolen blir det mindre tid til å reise for det travle paret som begge livnærer seg som profesjonelle sjakkspillere.

Pia avsluttet med å beseire to av sine argeste konkurrenter, Antoaneta Stefanova og Viktorija Cmilyte. Vi skal se på seieren mot Stefanova. Du kan også spille gjennom i eget vindu:

HTML EMBED

Her er flere partier

ETT KLIKK UNNA: Nesten 800 fans

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");
Nettavisen Sjakk on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.