RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så nær var Norge sensasjon

(Foto: Chessdom.com)
Ser du trekket? Sjekk løsningen - og kommenterte partier.

Test deg til venstre

NOVI SAD (Nettavisen): Nettavisens sjakkekspert Leif Erlend Johannessen spilte selv i EM for nasjonslag, og nå har samlet sju høydepunker og kritiske øyeblikk.

Se kommenterte høyepunkter nederst

Det norske laget skapte overskrifter allerede før EM i Serbia, da Magnus Carlsen trakk seg på kort varsel.

Magnus trengte hvile før storturneringen Tal Memorial som begynner torsdag. Klassekameraten fra NTG, Jon Ludvig Hammer (19), overtok førstebordet - og showet.

Hammer ble beste poengplukker og leverte en prestasjon i verdensklasse. 19-åringen la verdensener Veselin Topalov og stjerner som Levon Aronian og Teimour Radjabov bak seg.

Norge ble "bare" nummer 24 - fem plasser foran rangeringen, selv om de slo Montenegro og Island, og imponerte med uavgjort mot Ukraina, England og Georgia (se alle resultatene).

- Slik jeg så det, så var lagets ambisjon ikke nødvendigvis en høy sammenlagt plassering, men at vi overrasket i enkeltmatcher. Det lyktes vi fantastisk godt med, og sa tenker jeg særlig på uavgjortresultatet mot bronsevinner Ukraina. Der hadde jo også Joachim gode vinstsjanser og Leffi kunne spilt Lh6 på et tidspunkt (se partikommentarer under, red. anm) - så vi var nærmere å slå Ukraina enn å tape - og det er ganske så fantastisk spør du meg! sa Hammer på et nett-treff i Nettavisen.

Les også: - Vi har jo ikke bare en verdensstjerne

Norge var også med i kvinneklassen. Det unge laget var rangert nest sist og fikk det tungt med fire uavgjorte og fem tap. Det endte med 27. plass av 28.

Lyspunktet var 17-åringen Marianne Wold Haugs seier mot den internasjonale mesteren Zimina Olga i 2. runde (se resultatene). Ellisiv Reppen overrasket også positivt.

Leif Erlend Johannessen har plukket frem sju høydepunkter (slik leser du trekkene). Du kan også se partiene i eget vindu :

Ett klikk unna: Bli tilhenger av Nettavisen Sjakk

Nettavisen Sjakk on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere