Gå til sidens hovedinnhold

Se den nye sjakk-sykkelen

Djevelen fra Tour de France er på farten igjen. Se bildene.

56 år gamle Dieter "Didi" Senft er et fenomen i Tyskland, og du har sikkert sett ham på norsk TV.

Siden 1993 har han nemlig vært fast inventar under Tour de France. Når syklistene tråkker forbi med blodsmak i munnen, oppildner "El Diablo" dem med høygaffel og vanvittige grimaser.

Nå har han laget en sjakk-sykkel, som han stolt viste frem under VM-finalen i sjakk som pågår i Bonn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg har laget en sykkel for tre personer

Her møtes Vishy Anand og Vladimir Kramnik for å finne ut hvem som er best i verden, men pressefotografene var minst like interessert i Senft da han dukket opp tirsdag.

Nettavisen følger sjakk-VM her

- Jeg har laget en sykkel for tre personer. Jeg styrer sykkelen, og to personer kan spille sjakk bak meg, fortalte han til NTDTV.

Se video hos NTDTV (1 min)

Dette er ikke den første sjakk-inspirerte sykkelen fra Senfts hånd, men denne er laget i et spesielt ærend.

- Jeg valgte å vise sykkelen frem under her i Bonn nå fordi det er 74 år siden sjakk-VM har vært arrangert her i Tyskland, sier han.

Her er sykkelen:

Det er noe uklart hva som er målet og meningen med sjakk-sykkelen, men det føyer seg pent inn i rekken av kreative påfunn. Senft har funnet opp over hundre sykler, blant dem verdens største.

Tour-djevelen - eller "El Diablo" har egen hjemmeside og museum med drøssevis av sykkel-kuriositeter.

Han overrasket også med en fotball-sykkel under EM - se bildet og les mer om det her.

Politiet på nakken
Under Tour de France stiller han trofast i sitt røde djevel-kostyme. Han pleier å male en høygaffel i veien før han dukker opp.

Men da han gjorde det samme under Tour de Switzerland i 2006 dagen før en etappe, ble det bråk. Sveitsisk politi mente stuntet var ulovlig, og truet med bot eller fengsel. Han måtte også fjerne malingen.

Senft kommer fra Reichenwalde i det gamle DDR, og han var sykkelamatør og distriktsmester i sine glansdager, men han kom aldri på landslaget.

- Jeg følte at det manglet noe under Tour-en. Noen som muntrer folk opp, både tilskuere og syklister, og som skaper en spesiell atmosfære. Rollen som Djevelen er definitivt blitt en del av min personlighet etter 11 år, sa han i et intervju med PezCyclingNews i 2004.

Han er kjent over hele verden, og har til og med en rolle i animasjonsfilmen Nasu: Andalusia no Natsu om syklisten Pepe Bemengili som deltar i et spansk ritt.

Les mer om Didi Senft på tysk Wikipedia

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken