RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRENGER PENGER: Hans Olav Karde og sjakk-OL i Tromsø trenger 15 millioner kroner og ber Stortinget om å betale.
TRENGER PENGER: Hans Olav Karde og sjakk-OL i Tromsø trenger 15 millioner kroner og ber Stortinget om å betale. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sjakk-OL ber Stortinget om 15 millioner

Sist oppdatert:
Sjakk-OL står fast på at de ikke kan gjennomføre gigantarrangementet i Tromsø i august dersom ikke de får på plass 15 millioner kroner.

Det har ikke dukket opp noen nye finansieringskilder etter at revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram for to uker siden uten påplussing fra Kulturdepartementet.

Må betale regninger

Styreleder Hans Olav Karde understreker at budskapet om at arrangementet er i fare, i høyeste grad er reelt.

- Vi trenger 15 millioner kroner for å kunne gjøre opp for oss på hoteller, for mat, reiser og for å gjøre ferdig lokalene, sier Karde til NTB.

Han viser til at kulturminister Thorhild Widvey (H) senest under sitt besøk i Tromsø mandag henviste alle spørsmål om mer penger til Stortinget.

- Dette er et så stort beløp at jeg ser ikke noen andre løsninger enn at de må komme fra staten. Finanskomiteen behandler revidert nasjonalbudsjett og skal avgi sin innstilling om ikke så lenge. Hva som skjer da, vet jeg ingenting om, sier Karde.

Ekstrautgifter

Finanskomiteens innstilling skal være klar innen 13. juni. Sjakk-OL hevder de uforvarende har havnet opp i pengenød. Det var først etter at de hadde søkt om 75 millioner kroner i statsstøtte at Verdens Sjakkforbund (FIDE) påla Tromsø å arrangere et prøve-OL/verdenscup i sjakk i fjor sommer.

Dette ga 13,6 millioner kroner i utgifter. I tillegg har rekordmange deltakere fra hele 181 land meldt seg på arrangementet, noe som gir en merkostnad på 2 millioner kroner.

- Vi forsøker å få fram hvor stort dette arrangementet er. I størrelse målt i deltakere og antall nasjoner er dette det største idrettsarrangementet Norge noen gang har hatt. Arrangementet går over 14 dager, sier Karde.

– Stor lokal innsats

I tillegg til den statlige bevilgningen på 75 millioner kroner har Troms Fylke og Tromsø kommune bidratt med 24 millioner kroner til arrangementet. Ytterligere 18 millioner kroner er hentet inn i sponsor- og partneravtaler.

– Den lokale innsatsen er på 42 millioner kroner. Sett opp mot arrangementets størrelse er det ikke så mange som slår oss, sier Karde. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere