*Nettavisen* Sport.

Sjakk-OL med millionsprekk

SJAKK-OL: Magnus Carlsen mot Saric Ivan fra Kroatia under sjakk-OL i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

- Vi får ikke betalt regningene, bekrefter OL-direktøren.

Arrangøren av sjakk-OL i Tromsø sliter med å gjøre opp for seg. Regnskapet viser en budsjettsmell i millionklassen, melder VG.

Allerede i forrige uke varslet direktør Børge Robertsen for sjakk-OL betalingsstopp. Det er lokale Tromsø-bedrifter som utgjør størsteparten av kreditorene.

- Status er at når vi nå gjør opp regnskapet, viser det seg at vi ikke har nok penger til å betale alle regningene fullt ut. Vi hadde et veldig stramt budsjett, og vi kom dessverre ikke helt i mål, sier Robertsen til VG.

- I går (fredag) sendte vi brev til alle kreditorene med tilbud om hvordan vi kan løse denne situasjonen. Dette er tilbud som vi mener er gode, når forholdene er tatt i betraktning, legger han til.

Han kan ikke si eksakt hvor mye penger sjakk-OL skylder.

- Det gjenstår litt før vi har det totale bildet, men jeg kan bekrefte at det er snakk om et millionbeløp, opplyser Robertsen.

Budsjettsprekken skyldes ifølge direktøren en rekordpåmelding, hotellutlegg for personer som ikke kom og etterpåmeldingen som arrangøren ble tvunget til å gjennomføre av Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

Før sjakkfesten i Tromsø var det mye bråk rundt uenighetene mellom arrangøren og FIDE. Robertsen sa allerede i juli at han fryktet en saftig baksmell da ni nasjoner fikk lov til å etterregistrere seg til mesterskapet. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.