RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MILLIONER I EKSTRAKOSTNADER: Børge Robertsen klør seg i hodet.
MILLIONER I EKSTRAKOSTNADER: Børge Robertsen klør seg i hodet. Foto: Jan-morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Sjakk-OL risikerer saftig baksmell

Står i fare for å få millioner i ekstrakostnader.

Arrangøren av sjakk-OL i Tromsø står i fare for å få 1,2 millioner kroner i ekstrakostnader.

Det kan bli konsekvensen etter at ni nasjoner mandag likevel fikk lov til å etterregistrere seg til mesterskapet, skriver Dagbladet. Trolig kommer tolv nye lag til Tromsø som følge av kuvendingen.

- I utgangspunktet handlet det om cirka 100.000 kroner per lag, opplyser direktør Børge Robertsen for Tromsø-OL til avisen.

Krast brev

Opprinnelig besluttet OL-arrangøren i forrige uke å utestenge nasjonene som ikke hadde overholdt registreringsfristen. Blant disse var Russlands kvinnelag. Avgjørelsen skapte sinne hos Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), som ved forbundspresident Kirsan Iljumzjinov skrev et krast brev til den norske arrangøren.

Rotet rundt sjakk-OL førte til spekulasjoner om at mesterskapet i verste fall kunne bli flyttet til Sotsji i Russland. Mandag svarte arrangøren på brevet ved å oppheve utestengelsen.

- Av hensyn til alle de som ønsker å komme hit, har vi nå valgt å åpne opp for at de som ikke har meldt seg på innenfor fristen nå får lov til å stille, sa Robertsen til NTB mandag.

Oppgjør etter lekene

Han understreket at OL-arrangøren ikke er enig i FIDEs tolkning av regelverket. Hvem som tar regningen for de uforutsette ekstrakostnadene, er ikke er klart.

- Vi skal ha et sluttoppgjør med FIDE etter lekene. Da må vi se om de nye vedtakene har medført ekstra kostnader for oss. Det er alltid en risiko for uforutsette hendelser når man skal arrangere et så stort arrangement, sier Robertsen til Dagbladet.

Sjakk-OL innledes med åpningsseremoni 1. august. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere