RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FØRSTE KAMP: Magnus Carlsen var konsentrert under sitt spill mot den finske motstanderen Tomi Nyback.
FØRSTE KAMP: Magnus Carlsen var konsentrert under sitt spill mot den finske motstanderen Tomi Nyback. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Slik gikk OL-åpningen for Carlsen

Sist oppdatert:
Var i aksjon søndag.

Magnus Carlsen spilte søndag sitt første parti i sjakk-OL. Det endte med remis mot finske Tomi Nyback. Norge spilte 2-2 mot Finland.

På åpningsdagen lørdag var ikke Magnus Carlsen med for det norske laget. Likevel ble det til slutt norsk seier 2,5-1,5 over Jemen.

Søndag spilte Carlsen med svart og det endte til slutt i remis mot Nyback etter 36 trekk.

- Det var et godt resultat for meg. Partiet var ganske kjedelig, egentlig. Fem til ti trekk til vi avsluttet, visste jeg at det kom til å bli remis. Det virker som om Magnus har vanskeligheter med å slå meg, sa finske Nyback til NTB.

Også Leif Erlend Johannessen spilte remis søndag. Han spilte, i likhet med Carlsen, med svarte brikker. Motstanderen var Vilka Sipila.

De to øvrige som spilte for Norge på OLs annen dag er Simen Agdestein og Kjetil Lie. Begge spilte med hvite brikker søndag, men også de måtte ta til takke med remis. Dermed ble det 2-2 mellom Norge og Finland.

Etter to kamper står Norge med 3 lagpoeng.

Jon Ludvig Hammer er lagets femtemann. Han sto over søndagens parti. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere