*Nettavisen* Sport.

Slik slår du din kone ... i sjakk

Foto: (Foto: Wikipedia)

Vi har oppskriften.

09.09.12 14:53

1100 TILHENGERE:Bli med i Facebook-gruppen

Atalik spilte 4-4 mot Atalik i sjakkmatchen «First husband vs. Wife Match» nylig.

Suat Atalik (47), ranket som nummer 208 i verden, viste ingen nåde i langpartiene, men fruen slo tilbake og utliknet i lynsjakk.

Sjakk i bryllupet
I 2005 giftet Suat seg med den kvinnelige stormesteren Ekaterina Polovnikova fra Russland - den gang bare 22 år, og de feiret med å spille sjakk mot hverandre i bryllupet.

Nå målte de altså krefter igjen, i Halkida i Hellas. De møttes i nabolandet fordi herr Atalik er utestengt av sitt eget forbund etter å ha nektet å be om lov til å reise på turneringer i utlandet.

Matchen besto av to klassiske langpartier, fire med hurtigsjakk og åtte lynsjakkpartier.

LES OGSÅ:- Ikke ta med varme klær til Tromsø!

Ga ikke ved dørene
- Suat er av den gamle skolen, så her var det ikke snakk om å gi ved dørene! Han ville ikke hatt videre kvaler med å slå sin kone 14-0 i denne matchen, sier Nettavisen-ekspert Leif Erlend Johannessen.

- Heldigvis slo Ekaterina tilbake i lynsjakken. Her vant hun sine første to partier i matchen og holdt ektemannen til 4-4 i denne disiplinen, sier han.

Han synes matchen var et artig stunt.

- Det mest profilerte sjakkparet i Norge er Sjakkhuset-gründerne Torstein Bae og Silje Bjerke, som begge har deltatt i sjakk-OL i Istanbul de to siste ukene. Mon tro om de tar utfordringen?

«Dørgende kjedelig»
Det gjør de ikke.

- Betydningsløse sjakkmatcher er dørgende kjedelige, akkurat som privatlandskamper i fotball er slikt triste greier, sier Torstein Bae til Nettavisen.

- Hvis det på død og liv skal avholdes kamper mellom ektepar, får man hoste opp Obama eller noe i den duren. Men også her ville det være langt mer spennende med Michelle mot Mitt, sier Bae.

Under kan du vurdere spenningen selv - Leif Erlend Johannessen kommenterer (se også eget vindu):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.