RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vil Carlsen endre VM-systemet


ØNSKER ENDRINGER: Magnus Carlsen er ikke fornøyd med dagens VM-system og vil gjøre sitt til å få på plass forandringer.
ØNSKER ENDRINGER: Magnus Carlsen er ikke fornøyd med dagens VM-system og vil gjøre sitt til å få på plass forandringer. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Mener det bør være mer rettferdig og balansert.

Verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, ønsker å innføre et nytt VM-system han mener vil være langt mer rettferdig for de andre spillerne.

Det skriver Carlsen i et innlegg på Facebook.

- Jeg har lenge ment, og også sagt det offentlig, at VM-systemet bør endres til noe mer rettferdig og balansert. De som har fulgt sjakk i mange år vil huske at jeg åpent snakket om fordelen til verdensmesteren mange ganger, før jeg selv ble kvalifisert til matchen i 2013, skriver han.

De norske sjakkstjernen vil ha et system som minner mer om en vanlig turnering, med en årlig utslagsrunde der flere spillere får delta.

- Dette vil bedre oddsen til samtlige spillere, med unntak av den regjerende mesteren og noen andre spillere som ikke lenger drar fordel av det nåværende formatet.

Carlsen skriver at han håper Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) vil vurdere å endre formatet. VM-tittelen deles ut etter en serie på 12 kamper mellom regjerende mester og en utfordrer som kvalifiserer gjennom en kandidatturnering.

24-åringen har vunnet de to siste VM-kampene mot indiske Vishy Anand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere