RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superresultat av Kristian (12)

(Foto: Lars Narve Larsen)
Sjakktalentene blomstrer.

Kommenterte partier - se nederst

Kristian Stuvik Holm gjorde sitt livs turnering i Luzerner Open som ble avsluttet mandag.

12-åringen endte på 5. plass. Prestasjonen var knallsterke 2433 - som er på nivå med internasjonale mestre.

Det skjer rett etter at et år yngre Aryan Tari leverte det beste resultatet i VM siden Magnus Carlsens sølv for åtte år siden.

Tydelig språk
- Jeg må medgi at for meg har Stuvik Holm vært et rimelig ubeskrevet blad, men en ratingprestasjon på 2400 taler jo sitt tydelige språk! sier Nettavisens sjakkekspert Leif Erlend Johannessen.

Helt ukjent er Hamar-gutten ikke. Han gjorde seg bemerket i NM i fjor, der han stilte opp i junior istedenfor miniputt - og åpnet med tre strake.

I Sveits møtte han fire internasjonale mestre, og tok et halvpoeng (remis) fra samtlige.

«... selve lederhunden blant en rekke unge, lovende spirer bak Magnus Carlsen»

Lederhund
- I denne artikkelen trakk jeg frem Aryan Tari og Lars Oskar Hauge som de største talentene. Den upåaktede hamarsingen viser imidlertid med dette resultatet at han er selve lederhunden blant en rekke unge, lovende spirer bak Magnus Carlsen. Jeg håper publikum vil få gleden av å se disse tre hamle opp innbyrdes i aldersbestemte klasser i NM i en rekke år fremover, sier Johannessen.

Toppspillere fra Hamar er ikke hverdagskost. Unntakene er Daan de Lange - norgesmesteren fra 1960 som også var fotballproff i Ajax, og elitespiller Roar Elseth.

Det har vært vanskelig å få tak i partier fra Luzern, men Leif E. Johannessen funnet frem to eksempler fra Politiken Cup i sommer der Stuvik Holm også imponerte. Spill gjennom i eget vindu eller under:

OVER 900 TILHENGERE: Bli med, du også!

Nettavisen Sjakk on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere