*Nettavisen* Sport.

Superspill av Aryan (13)

Foto: (Foto: Bjørn Berg Johansen, www.sjakk.net)

Har slått to stormestre. Følg Fagernes live.

28.03.13 18:20

LIVE:12 partier direkte

FÅ OVERSIKT:Alle resultatene

Mens Magnus Carlsen herjer i VM-kvalifiseringen i London, svinger en 13-åring fra Asker seg til nye høyder.

Han er fortsatt med i teten etter seks av ni runder i Det åpne NM på Fagernes, der det også deltar en rekke utenlandske stormestre.

LES OGSÅ:Carlsen vant igjen

Slo Hammer
Unggutten har slått to stormestre så langt. Norges nest beste spiller Jon Ludvig Hammer er en av dem som måtte bite i brettet (se partiet).

- Fantastisk moro. Han har lenge spilt jevnt med Hammer og co i lynsjakk, så resultatet er ikke overraskende for oss som ser ham i aksjon jevnlig, sier Leif Erlend Johannessen.

- Likevel er det første gang han presterer så stabilt godt også i langsjakk. Aryan arbeider mye med sjakk. Han har dyktige trenere rundt seg og kan nå så langt han vil, sier Nettavisens ekspert.

Johannessen er selv stormester, men han ligger bak 13-åringen så langt. Det gjør også den regjerende norgesmesteren Frode Urkedal.

Snakkis i eliteserien
Kristiansund-spilleren Tari skapte også overskrifter da han vant de tre første partiene i eliteserien tidligere i år på imponerende vis.

Den gangen sammenliknet Leif Erlend Johannessen med ingen ringere enn verdenseneren.

- Han er i eksplosiv fremgang og har mange av egenskapene som Magnus Carlsen hadde på samme alder, sa han.

Aryan Tari lærte å spille som 5-åring ved å se på faren og storebroren, og han ble norgesmester allerede som 7-åring.

Han ble for alvor kjent for sjakkpublikummet som 9-åring da han gjorde en av tidenes beste norske prestasjoner i et VM. Han snuste på medalje, og ble til slutt nummer 9.

Tari er med på det såkalte Dream Team som trener mot OL på hjemmebane i Tromsø neste år. Fra denne gruppen har også Johan Salomon (15) gjorde et meget sterkt resultat.

74 spillere deltar i turneringen som avsluttes søndag.

Annonsebilag