RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uavgjort mellom Carlsen og Anand

Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand spiller det første partiet i sjakk-VM lørdag.
Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand spiller det første partiet i sjakk-VM lørdag. Foto: Berit Roald
Sist oppdatert:
Det endte i remis mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand etter et langt første parti i sjakk-VM i Sotsji lørdag.

Det endte i remis mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand etter et langt første parti i sjakk-VM i Sotsji lørdag. En drømmestart for Carlsen, mener sjakkekspert Atle Grønn.

Regjerende verdensmester Carlsen og hans utfordrer Anand ble enige om remis etter 48 trekk da partiet hadde pågått i fem timer og 20 minutter.

- Et halvt poeng med svart er et godt resultat. Dette er en god start, synes jeg. Dersom det var en måte å vinne på, fortell meg gjerne det. Jeg prøvde det beste jeg kunne, men jeg fant ingenting, sa Carlsen etter partiet.

- Jeg er ikke skuffet i det hele tatt, det er i orden for meg.

Begge sjakkspillerne får dermed 0,5 poeng. VM-tittelen går til den første som oppnår 6,5 poeng.

På offensiven
Carlsen spilte svart, og det var dermed Anand som tok første trekk i det første VM-partiet. Anand spilte svært offensivt fra starten og fikk dermed en liten fordel i begynnelsen av kampen.

- Jeg var ikke særlig nervøs, men det tar alltid et par trekk før man er inne i flyten. Etter rundt 20 trekk var alt i orden, sa Carlsen.

Mot slutten var sannsynligheten høy for at det ville ende med uavgjort. Anand sa derfor at også han var fornøyd med resultatet.

- Jeg havnet bakpå med tiden og er glad jeg kalkulerte riktig, sa Anand under pressekonferansen like etter kampen.

- Drømmestart
Sjakkekspert Atle Grønn mener Carlsen har størst grunn til å være fornøyd med lørdagens parti.

- Magnus fikk en drømmestart. I fjor hadde han en ganske treg start i de tre første partiene, og han har selv sagt at han var nervøs og trengte tid for å komme i gang. Nå har han kommet i gang fra første dag, så starten var mye bedre enn i fjor. Det betyr ikke at fortsettelsen blir like bra som fjoråret, sier Grønn til NTB.

Ifølge Grønn klarte Carlsen å stille Anand overfor en lang rekke utfordrende valg, og han presset på time etter time.

– Det er imponerende med tanke på at Carlsen er 21 år yngre og vil kunne tjene på å føre en utmattelsesstrategi. Åpningsspillet til Anand var en suksess, men så begynte han å slite litt. Han fant ikke helt roen, men reddet seg inn etter hvert, sier Grønn.

– Anand så sliten ut

Sjakkekspert Hans Olav Lahlum er enig i at Magnus Carlsen har fått en mye bedre start enn i fjor.

– Han spilte en skarp åpning. Det eneste som er litt skuffende, er at han faktisk lå ganske godt an midtveis, og kanskje kunne ha sikret seg seieren der. Jeg mener han gjorde et galt trekk på dette tidspunktet, noe som frarøvet ham seieren, sier Lahlum.

Han understreker likevel at remis var et godt resultat for begge, og sier det lover godt for neste parti, som starter søndag klokken 13.

– Det er lovende at Anand i dag så litt sliten ut. Vi kommer til å se at Magnus spiller for å vinne med hvitt i morgen, sier Lahlum. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere