*Nettavisen* Sport.

Vil ha sjakk-VM i Oslo

RETURKAMP: Magnus Carlsen møter på ny Vishy Anand i sjakk-VM. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Vil koste mellom 40 og 50 millioner kroner.

Aktører i kommunikasjonsbransjen arbeider for å få lagt returkampen i VM i sjakk mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand til Oslo, skriver Kampanje.

Da Carlsen slo Anand sist år, ble kampen spilt i Anands hjemland India. Ifølge nettstedet Chessdom.com kan så mange som 200 millioner ha fulgt kampen på TV.

Norske krefter vil gjerne at Carlsen skal få muligheten til å forsvare tittelen i Oslo eller et annet norsk sted. Fristen for å melde seg som søker er satt til 30. april. Så langt har ingen byer meldt seg som arrangør.

Norges Sjakkforbund jobber med Magnus Carlsen, Carlsens manager Espen Agdestein, eventselskapet Gyro og kommunikasjonsbyrået Apeland for å få på plass en søknad de kan levere for å få kampen lagt til Norge.

Ikke uventet handler det meste om penger.

- Det jobber vi hardt for. Vi vet litt mer i begynnelsen av neste uke. Det er store summer som skal til, og ikke noe er sikkert før alt er sikkert, sier president i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson til Kampanje.

Kostnadsrammen vil ligge på mellom 40 og 50 millioner, og størsteparten er tenkt hentet inn gjennom sponsormidler. I tillegg kan offentlige midler via kulturdepartementet være en mulig finansieringskilde. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag