RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjakkbombe fra Magnus (13)

Foto: Ole Valaker
Sist oppdatert:
Sjakkgeniet Magnus Carlsen (13) vant søndag storturneringen i Nederland. Nå er han blant de 350 beste i verden - uansett alder.

Se finalepartiet her (trykk på lives games og M. Carlsen)

Magnus Carlsen tok remis (poengdeling) i siste runde i Corus-turneringen søndag, og fikk knallsterke 10,5 poeng på 13 runder.

Resultatet betyr at 13-åringen fra Lommedalen i Bærum uoffisielt er inne blant de 350 beste i verden.

Og ikke nok med det: Magnus Carlsen vant publikumsprisen for sin perle av et parti lørdag. Dessuten fikk han 8500 kroner for innsatsen.

- Et utrolig bra resultat. Han har veldig sterke nerver, så det var ikke noe problem på slutten, sier treneren Simen Agdestein til TV 2 Nettavisen.

- Dette er helt klart et sportslig gjennombrudd, sier Agdestein. Sammen med sin elev skal han nå gå gjennom alle partiene i Nederland og lete etter forbedringer i Magnus' spill.

Sikret opprykk
Magnus Carlsen vant C-gruppen, og sikret seg billett til B-gruppen neste år.

I øverste gruppe i Wijk an Zee spiller noen av verdens aller beste, som Kramnik (ranket nr 2), Anand (nr 3) og Svidler (nr 4).

Likevel var det det norske håpet som stjal overskriftene lørdag. " Carlsen supreme" lyder tittelen på turneringens hjemmeside. Magnus måtte holde pressekonferanse, der han stilte med sin karakteristiske rosin-pakke, og kunne avsløre at han hadde regnet ti trekk fremover.

- Helt utrolig. Nå virker han som et monster med tusen øyne, sa trener Agdestein rett etter partiet.

Klaget på rankingen
Det viser seg også at det norske sjakkforbundet har klaget på ratingtallet til Magnus Carlsen, som de mener er beregnet feil. Blir klagen tatt til følge, vil Magnus få et tall på rundt 2555. Det tilsvarer 260. plass i verden.

Magnus Carlsen har det siste halve året reist verden rundt sammen med familien og spilt sjakkturneringer. Familien har solgt en bil og leid ut huset for å finansiere satsingen.

Innsatsen i Nederland har selvsagt gjort Magnus ettertraktet blant arrangører verden over. Han har fått invitasjoner både til Reykjavik Open og superturneringen Aeroflot Open i Moskva, men kan trolig bare spille en av dem, ifølge faren Henrik Carlsen.

Spill gjennom Magnus' 12 første partier i Corus her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere