*Nettavisen* Sport.

Sjanseløs på stafetten

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Bare Liv Grete Poiree presterte på medaljenivå for Norge i stafetten.

23.02.06 14:04

Norge endte på femteplass i stafetten over 4 x 6 km for kvinner torsdag. Én strafferunde og 13 ekstraskudd ble alt for mye, ikke minst fordi langrennsformen ikke er som man ønsket på forhånd hos jentene. Unntaket er Liv Grete Poiree, som var rask og god både på standplass og i sporet.

Det lover godt foran lørdagens fellesstart.

Årsbeste av Liv Grete
- Jeg er fornøyd med meg selv i dag, jeg var offensiv og hadde lyst til å vise at jeg kan være med. Nå håper jeg formen holder seg i to dager til. Det var positivt i sporet i dag, jeg var offensiv og turde å dra til, sa Liv Grete til NRK etter løpet.

Hun fulgte opp med følgende gladmelding:

- Dette er det desidert beste løpet jeg har gått i hele år. Jeg gikk dårligere enn dette da jeg vant i Ruhpolding.

Lørdag er det fellesstart.

Marerittstart
Stafetten startet som et mareritt for de norske jentene. Tora Berger kom inn som 13. jente på standplass på første skyting i første etappe. Hun mistet enda mer tid under skytingen, og til tross for tre ekstraskudd ble det én strafferunde.

Norge gikk helt sist ut fra første skyting!

Hun avanserte et par plasser på vei inn mot andre skyting, og klarte seg også med bare ett ekstraskudd i stående. Tora Berger sendte Liv Grete Poiree ut som nummer 12 på andre etappe, 1.21,0 bak teten.

Liv Grete skjøt raskt på liggende, og bommet bare med ett skudd. Det, kombinert med god fart i sporet, førte Norge opp på sjuendeplass etter tre av totalt åtte skytinger. Vår tidligere verdensmester fortsatte etappen i samme stil også inn mot og under andre skyting. Hun banket ned de fire første blinkene, bommet på den femte, men traff med første ekstraskudd og gikk ut på fjerdeplass etter stående.

Ved veksling var Norge på tredjeplass etter Liv Gretes kjempeetappe.

Skjøt seg bort
Gunn Margit Andreassen kom likt inn med Hviterussland på liggende skyting, over minutter etter at Russland var ferdig. Begge to senket de fem blinkene med fem skudd. I stående skyting gikk det verre: Gunn Margit trengte alle de tre ekstraskuddene for å få ned blinkene, og gikk ut på sjetteplass, men bare et par sekunder bak fjerdeplassen.

Olga Zaitseva skjøt ti av ti for Russland og avgjorde sannsynligvis gullkampen på tredje etappe, ettersom tyskernes Katrin Apel bommet og pådro seg én strafferunde. Apel gikk ut 1,20,8 bak Zaitseva etter sjette skyting.

Linda Tjørhom brukte to ekstraskudd i liggende, og knotet enda mer på den stående skytingen. Hun mistet noen kuler og bommet med to skudd, men det spilte liten rolle. Det siste håpet om medalje forsvant da Olena Zubrilova skjøt fullt hus for Hviterussland på siste skyting.

Russland tok et svært velfortjent gull, mens Tyskland fikk sølvet og Frankrike passerte Hviterussland og tok bronsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.