«Sjanseløse» Liverpool

Foto: AP/Scanpix

Liverpool hadde ikke et eneste skudd på mål mot Sparta Praha, men er likevel storfavoritter til å gå videre.

18.02.11 08:34

SPARTA PRAHA - LIVERPOOL 0-0:

Det var som å våkne dagen derpå da Liverpool gjestet Sparta Praha torsdag kveld. Onsdag hadde vi vært vitne til et oppgjør i Champions League mellom de to kanskje mest fintspillende lagene i verden, da Arsenal imponerte med å vinne 2-1 over Barcelona.

Et døgn senere i Tsjekkia var det lite som varmet et fotballhjerte. Et lavtliggende og kompakt hjemmelag mot et Liverpool totalt uinteressert i å spille sjanseskapende fotball.

Faktisk skapte Liverpool knapt noe mer enn halvsjanser i løpet av 90 minutter i Europa Leagues første utslagsrunde. Men tross en lite underholdende kamp i Praha fikk Liverpool og Kenny Dalglish med seg et resultat som gir håp om avansement.

Ingen sjanser i førsteomgangen
Og Liverpool skapte knapt nok sjanser før hvilen. Rett nok hadde de brukbar kontroll og en del ballbesittelse, men farlighetene foran Sparta Prahas mål var mangelvare.

Men det var ikke kun grunnet lite engasjement og bevegelse hos Liverpool at sjansene uteble, Sparta Praha lå temmelig kompakt og nektet Liverpool rom. Dermed bød seg flere muligheter på kontringer, men det ville seg ikke for hjemmelaget heller.

Førsteomgangen ble i så måte en heller kjedelig affære, med minimalt av målsjanser.

Kjedelig andreomgang
Det startet ikke mye bedre etter hvilen. Kampen fortsatte i samme spor, med et kompakt hjemmelag og et noe slapt Liverpool. Glen Johnson fikk imidlertid fart på beina, men da høyrebacken brøt gjennom var det ingen andre Liverpool-spillere som hang med på notene.

Johnson sto da også bak Liverpools første virkelig store sjanse. Lucas Leiva slo en glimrende pasning ut til backen, som dro seg inn i feltet og fikk avsluttet med yttersiden av foten. Dessverre for Liverpool gikk avslutningen utenfor, og kanskje burde også Johnson slått inn tidligere.

Like etter kom en god mulighet for hjemmelaget. En røykbombe ble utløst på stadion og sørget for et lite opphold i spillet. Da spillet ble startet igjen, var noe av det første Jamie Carragher gjorde å gi bort en unødvendig corner.

Den holdt på å bli skjebnesvanger for Liverpool, men keeper Pepe Reina var på avslutningen.

Etter hvert ble det mer og mer tydelig at Liverpool var fornøyd med resultatet. De trillet ball når det var mulighet for det og sendte sjeldent i vei folk framover.

Og da David N'Gog forlot banen og midtstopper Martin Skrtel kom inn knappe ti minutter før full tid, var det i alle fall ingen tvil om at Kenny Dalglish ikke ville ofre så altfor mye for å få med seg bortemål.

Det gjorde de da heller ikke, men resultatet gjør at Liverpool er videre med seier på Anfield.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.