*Nettavisen* Sport.

Sjanseløse mot Spania

Foto: Bob Strong (Reuters)

De norske håndballgutta ble igjen for små da håndballgiganten Spania var motstander lørdag.

22.01.11 18:23

Spania hadde full kontroll på lagenes første kamp i mellomspillet og vant til slutt 32-27.

Norge innledet med å gå opp i tomålsledelse, men etter hvert begynte spanjolene å vise hvem som var det sterkeste laget i Jönköping. Ved pause var stillingen 12-15 i favør av verdensmesterne fra 2005.

Selv om Norge bare var tre mål bak til pause, ble kampen avgjort tidlig.

Ett mål på en halv omgang
De norske spillerne fikk en svak start på annenomgangen. En stund ledet spanjolene med hele ni mål. Norge greide imidlertid å pynte litt på resultatet mot slutten.

Ett mål i løpet av det første kvarteret etter sidebyttet skremmer likevel ingen av motstanderne.

- Vi hadde veldig problemer med 5-1-forsvaret deres. Vi ble for feige og stillestående. Det nytter ikke å stå å sprette ballen foran forsvaret deres, men burde heller ha satt mer press på dem for så å finne åpninger, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2.

Svensken ga noe mer spilletid til yngre spillere som Christoffer Rambo og Espen Lie Hansen mot Spania. De fikk ros for innsatsen av landslagssjefen.

Vanskelig jubileum
Keeper Steinar Ege spilte sin landskamp nummer 255 mot Spania. Sørlendingen er dermed spilleren som har flest kamper med flagget på brystet. Han synes det ble en vanskelig jubileumskamp.

- Vi lå etter stort sett hele tiden og gjorde mange tekniske feil. Spania kunne bytte rundt på hele mannskapet og stort sett gjøre som de ville. Sånn sett var vi ikke i nærheten, sa Ege til TV 2.

Få hadde trodd at Norge kunne hamle opp med Spania i lørdagens kampen. Mandag venter Frankrike. En motstander som på papiret er enda vanskeligere. Franskmennene er regjerende mestere både i VM, OL og EM.

Tirsdagens oppgjør mot Tyskland bør en mer overkommelig oppgave for Robert Hedins utvalgte. En seier der kan bidra til at Norge får plass i OL-kvalifiseringen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag