Sjanseløse, norske jenter

Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpix

Men gulloverraskelsen i utfor hadde aldri før stått øverst på pallen.

10.02.13 13:16

- Vi skal være godt fornøyd om vi får noen av de norske blant de ti beste, sa NRKs alpintekspert og historiens beste alpinist, Kjetil André Aamodt, før kvinnenes VM-utfor i Schladming på søndag.

Og det viste seg at det skulle bli vanskelig for de norske jentene å hevde seg i toppen.

Vi fulgte VM-utforen direkte!

Lotte langt bak
Marion Rolland fra Frankrike tok overraskende VM-gullet, etter at en annen overraskelse - Nadia Fanchini fra Italia - lenge hadde holdt unna for de aller største forhåndsfavorittene.

I et renn med mange fall, noen av dem stygge, fikk 30-årige Rolland til et nærmest perfekt løp på startnummer 22. Hun suste inn til bestetid, 16 hundredels sekund foran italienske Fanchini.

Maria Höfl-Riesch fra Tyskland tok bronsen.

Lotte Smiseth Sejersted klarte ikke å henge med de beste tidene i utforløypa, og i mål var hun 2,36 sekunder bak Rolland.

Aldri tidligere vunnet
Fra startnummer 32 hadde heller ikke Ragnhild Mowinckel sjanse til å henge med i teten, og endte opp 3,67 sekunder bak vinneren.

Det holdt til henholdsvis 21.- og 27.-plass for de to norske jentene.

Vinneren, franske Rolland, har aldri vunnet et verdenscuprenn. Hun har to pallplasseringer som best fra før, begge oppnådd nettopp i Schladming.

Før søndagens utfortriumf var hun kanskje best kjent for et flaut fall etter tre sekunders kjøring i utforrennet i Vancouver-OL.

Tre av de ti første i søndagens VM-renn havnet i sikkerhetsnettet: Stephanie Moser, Veronique Hronek og Dominique Gisin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.