LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 2-0:

Etter 14 minutter stanget Virgil van Dijk vertene i ledelsen med et kontant hodestøt. Scoringen kom etter en corner som, selvfølgelig, ble servert av Trent Alexander-Arnold.

Målet kom på en av Liverpools første ordentlige sjanser, men United hadde til gjengjeld ikke vært i nærheten av noenting før den tid.

- Spillerne ga alt. I dag slet vi i starten av 2. omgang, men i de siste 25-30 minuttene presset vi dem bakover. Jeg er misfornøyd med begge målene, men det var mye positivt, sa United-manager Ole Gunnar Solskjær til BBC.

Les også: Ole Gunnar Solskjær bekrefter brudd for Marcus Rashford: Kan være ute i flere måneder

- Rasende

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skrev på Twitter at de nede på United-benken skal ha vært rasende på dommeren i forbindelse med corneren.

- Dommeren overså noen klare forseelser og muligens et gult kort på Henderson. De på United-benken skal ha vært rasende over at corneren ble gitt, skriver han.

Deretter skulle det bli mer drama på Anfield, etter at Roberto Firmino trodde han hadde doblet ledelsen. Målet ble derimot annullert av VAR på grunn av et frispark til David de Gea i forkant av situasjonen.

Etter 35 minutter skulle Liverpool få sitt andre annullerte mål, etter at Georginio Wijnaldum hårfint stod i offside da Alex Oxlade-Chamberlain tredde ham igjennom.

Andreomgang skulle foregå med mer spill mot ett mål, men hjemmelaget maktet ikke finne veien til nettmaskene. På overtid satte derimot Mohamed Salah inn 2-0, og seieren var et faktum.

- Det er en stor lettelse. Jeg er veldig fornøyd med 85-90 prosent av kampen. Vi var briliante. Vi dominerte første omgang, og på en vanlig dag hadde vi scoret tre mål de første 65 minuttene, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Les også: Stafford-Bloor med nådeløs dom over Solskjær: - Han styrer ikke dette laget (+)
(Kampanje: kun 1 kr for 1 mnd)

Høyt press fra start

Manchester United forsøkte å gå rett i strupen på rivalene etter avspark, men til tross for det høye presset fra Solskjærs gutter skulle det ikke føre til noe spesielt faretruende.

Liverpool hadde som regel kontroll på det meste av banespillet, men heller ikke Klopps menn fikk produsert stort til sluttprodukt på den siste tredelen.

Det skulle derimot forandre seg etter fjorten minutter spilt. Alexander-Arnold svingte inn en presis corner, og i midten av feltet raget van Dijk høyest og stanget inn 1-0 med et kontant hodestøt.

Det fikk Solskjær til å reagere i etterkant.

- Vi vet van Dijk er farlig, men det kommer en blokk der som vi ikke forsvarer oss godt nok mot, sier United-manageren til TV 2 etter kampslutt.

Snaue ti minutter senere skulle det bli mer drama på Anfield.

En høy ball på bakre stolpe dalte ned mot David de Gea, men en ryggende van Dijk sørget for at spanjolen ikke maktet å gå kontroll på kula. Keeperen bokset i stedet ballen ut til en overrasket Victor Lindelöf, som klarerte rett i beina til Sadio Mané. Senegaleseren serverte så videre til Roberto Firmino på hjørnet av 16-meteren.

VAR-drama

Brasilianeren svarte så med å bøye den påfølgende avslutningen opp i det lengste hjørnet. Dommer Craig Pawson rakk såvidt å godkjenne målet før han ble omringet av illsinte United-spillere som mente De Gea skulle hatt frispark. Sisteskansen selv pådro seg også et gult kort for munnbruk i samme situasjon.

Og etter at VAR-teamet hadde fått tatt en titt på hendelsene, ble målet trukket tilbake.

- Det skal være annullert, konkluderte tidligere Premier League-profil Brede Hangeland med i TV 2-studioet i pausen.

Derfra og ut skulle det aller meste handle om Liverpool. Solskjærs mannskap hadde sitt svare styre med å slå tre pasninger på rad, mens hjemmelaget vartet opp med angrep på angrep.

Etter 35 minutter spilt fikk så Klopps menn nok en ball forbi de Gea i buret, men igjen ble målet annullert. Denne gang etter at Alex Oxlade-Chamberlain spilte en hårfint offside-plassert Georginio Wijnaldum alene igjennom.

Enorm United-mulighet

Fem minutter senere skulle derimot Solskjærs United få sin soleklart største sjanse i kampen.

Anthony Martial løftet inn i bakrom på høyresiden, og Aaron Wan-Bissaka kastet seg fram for å slå inn foran mål. På bakre stolpe sprintet Andreas Pereira så raskt han maktet for å pirke kula i mål, men brasilianeren var et par skostørrelser unna å nå fram.

Liverpools dominans skulle vare ut til pause, og etter sidebytte trodde de fleste at stillingen skulle økes til 2-0.

Et lavt innlegg fra Andrew Robertson passerte Luke Shaw og endte opp hos Mohamed Salah. Men alene med de Gea presterte egypteren å skyte i sin egen standfot. Dermed barberte ballen høyre stolpe og ut.

Et par minutter senere var vertene nok en gang på farten. Kaptein Jordan Henderson klemte til fra 16 meter, fikk kjempetreff, og kula smalt i stolpen og ut.

Sjanse-bonanza

Klopps gutter hadde derimot såvidt startet og fortsatte å pepre på med sjanser og skudd i hytt og gevær. Kun på andreomgangens ni første minutter hadde Liverpool produsert syv skudd på mål.

Like før timen spilt skulle United så spille seg til en enorm sjanse, og for en gangs skyld stemte bevegelsene i forkant. Martial inviterte til veggspill med Pereira, og plutselig var franskmannen fri inne i Liverpool-boksen. Men i stedet for å for presisjon, banket Martial kula like over det høyre krysset.

Men til tross for at gjestene hadde begynt å komme mer med i kampen skulle sjansene fortsatt presentere seg for de rødkledde.

Wijnaldum dro lekkert av Harry Maguire på midtbanen, avanserte framover i banen og fant Mané på løp med en strålende ball. Vingen stormet mot mål, kjørte en frekk finte på Lindelöf og siktet mot det lengste hjørnet. Dessverre for senegaleseren endte skuddet til side for buret.

Til tross for at Liverpool hadde overtaket, levde kampen helt til det siste minuttet av overtiden. Mens United hadde kastet hele laget i angrep, sendte Alisson lynraskt avgårde et utspark som gikk helt over til en vakende Salah på topp. Vingen satte på turboen, holdt Daniel James unna og satte ballen iskaldt mellom bena på de Gea.

Det skulle også bli noe av det siste som skjedde i kampen, og nå er det hele 16 poeng ned til Manchester City på andreplass på tabellen.

- Rashford ute flere måneder

Før kampen ble det klart at Manchester United må klare seg uten sin toppscorer Marcus Rashford de neste ukene.

Så sent som fredag håpet Solskjær å få spissen klar til kamp mot Liverpool.

- Rashford forverret ryggskaden da han kom inn mot Wolverhampton. Jeg forventer ikke at han er tilbake før etter vinterpausen, sa Solskjær til Sky Sports før søndagens kamp.

The Guardian-journalist Henry Winter på sin side mener skaden er av langt mer alvorlig grad, noe som kan føre til at Rashford er ute enda lengre.

- Rashford har hatt ett enkelt tretthetsbrudd i ryggen, men nå har han fått to etter Wolverhampton-kampen. Forventet å være ute i to-tre måneder. Han har også en løs beinbit inne i ankelen sin som krever operasjon for å fjerne. Han har spilt gjennom enorme smerter for å hjelpe til.

Etter kampen bekreftet også Solskjær at skaden var langt mer alvorlig.

Slik utfoldet dramatikken seg minutt for minutt:

Solskjær overrasket

Mens Jürgen Klopp stilte de samme elleve som slo Tottenham 0-1 forrige helg, gjorde Ole Gunnar Solskjær noen oppsiktsvekkende justeringer på sitt mannskap.

Marcus Rashford ble som ventet ikke klar til søndagens kamp, etter å ha skadet seg mot Wolverhampton i midtuken, og nå spekuleres det om stjernespissen er ute på ubestemt tid.

Podcast: United-aktuell stjerne vekker oppsikt: - Knuste enhver rekord

Inn for Rashford kom derimot ikke supertalentet Mason Greenwood, men venstreback Luke Shaw. Ifølge Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skulle engelskmannen ta plass i en backtreer, mens felles venstreback Brandon Williams spille vingback.

Ellers kom også Andreas Pereira inn for formsterke Juan Mata, som har stått for tre av de fem siste målpoengene til de røde djevlene. På topp trodde Luckhurst også at Solskjær vil gå for to spisser, noe nordmannen gjorde sist laget møtte Liverpool.

Gledelig for de røde fra Merseyside var det at den langtidsskadde duoen Joël Matip og Fabinho var tilbake på benken.

Slik stilte lagene

United gikk dermed ut i en 5-3-2-formasjon:

David de Gea - Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Brandon Williams - Fred, Nemanja Matic, Andreas Pereira - Daniel James, Anthony Martial

Liverpool på sin side stilte med sin vante 4-3-3:

Alisson - Alexander Trent-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andrew Robertson - Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané

Les også: Ti Premier League-overgangssummer som i dag virker vanvittige (+)

(Kampanje: kun 1 kr for 1 mnd)