*Nettavisen* Sport.

Sjarapova følte seg som «ei ku på is»

HISTORISK: Denne jenta måtte ned i knestående etter å ha vunnet sin andre tittel i French Open. Foto: Pascal Guyot (Afp / NTB scanpix)

Nå er hun best på underlaget hun mislikte så sterkt.

07.06.14 19:30

Hun var allerede den mest suksessrike russiske tennisspilleren med sine fire Grand Slam-titler. Lørdag skrev Maria Sjarapova (27) mer russisk tennishistorie.

Sjarapova måtte kjempe svært hardt for det, men gikk til slutt seirende ut av lørdagens finale i French Open.

Dermed er hun den første russiske spilleren som har vunnet samme Grand Slam-turnering to ganger. Hennes første seier på Roland Garros kom for to år siden.

Før turneringen sto hun med én seier i hver av de fire største turneringene på tennistouren. Den første kom i Wimbledon allerede i 2004 da hun var bare 17 år gammel.

Lørdag vant vant hun et tett og jevnspilt duell med Simona Halep med settsifrene 6-4, 6-7 (5-7), 6-4. Sistnevnte spilte sin aller første Grand Slam-finale, og hadde aldri kommet lenger enn 2. runde på de røde grusbanene i Paris.

Iherdig motstander
Rumenske Simona Halep (22) hadde i tillegg taket på 188 centimeter Sjarapova etter å ha kranglet til seg 7-6-seier i det andre settet.

Russerinnen var bare to baller fra å vinne kampen like før, men måtte tåle å gå ut i et tredje sett etter Haleps tiebreakseier.

- Jeg trodde jeg hadde det i det andre settet, men så tapte jeg fire poeng på rad. Da var det snudd på hodet og helt jevnt igjen, sa Sjarapova til Eurosport.

- Jeg kan ikke tro at jeg har flere seirer i denne turneringen enn i noen annen Grand Slam-turnering. Jeg er så full av følelser at jeg ikke greier å snakke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STERK TURNERING: Simona Halep har imponert stort i hele årets utgave av French Open. Foto: Pascal Guyot (Afp / NTB scanpix)

Fra ku til dronning
Det var nemlig dette underlaget hun trivdes aller minst med da hun spilte i yngre årsklasser.

Som 20-åring kom en skulderplaget Sjarapova med en lite flatterende kommentar om eget grusspill etter at hun vunnet en 2.-rundekamp i 2007-utgaven av French Open.

- Jeg føler meg som ei ku på is. Særlig på grus. Jeg spiller ikke på grus i de resterende ti månedene av sesongen. Det er ikke naturlig for meg, sa hun den gangen.

I årets finale ledet Simona Halep med 2-1 i det avgjørende settet, og igjen hadde hun sin 20 centimeter høyere motstander på gyngende grunn. Men etter å ha avverget flere kritiske breakballer maktet Sjarapova å dra i land gamet.

Det ga henne betydelig mer selvtillit. For i de to neste gamene spilte sjuenderangerte Sjarapova gnistrende offensiv tennis. Ved å bryte Haleps servegame skaffet hun seg et forsprang på 4-2 i det avgjørende settet.

Halep kom tilbake enda en gang med å vinne de to neste gamene, men kom seg aldri tilbake i føringen. Sjarapova vant settet 6-4 og kunne slippe jubelen løs.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag