RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåstad Christiansen vant sesongåpningen

Tiril Sjåstad Christiansen.
Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fikk en perfekt start på årets verdenscupsesong da hun gikk til topp i fredagens slopestyle-konkurranse.

20-åringen fra Geilo lå på 5.-plass etter to forsøk, men med en strålende avslutning klatret hun helt til topps.

– Dette var utrolig deilig. Jeg var så nervøs foran den siste omgangen. Jeg vet jeg er best, så det var digg at jeg klarte å gjøre en god omgang. Det siste «runet» må være ett av de beste jeg noen gang har kjørt, sier Sjåstad Christiansen etter seieren.

– Vinnerskalle

Stortalentet har tidligere vunnet X-Games, men mistet fjorårets OL og brorparten av forrige sesong på grunn av skadeproblemer. Nå virker hun å være tilbake i toppslag.

– Den jenta er en vinnerskalle, uten tvil. Det var utrolig imponerende hvordan hun tok seg sammen, sier sportssjef Christopher Frankum.

Sjåstad Christiansen fikk 85,80 poeng i sin siste omgang, mens nummer to, italienske Silvia Bertagna, fikk tre poeng mindre.

Bråten nummer to

På herresiden var det ingen som kunne gjøre noe med briten James Woods sine 93,40 poeng, men Øystein Bråten sørget for norsk annenplass. Også han gjorde sitt beste i siste forsøk.

– Jeg fikk det skikkelig til i siste omgang. Det er skikkelig artig å starte sesongen med en pallplass. Da jeg så hvor mange gode som var med her nede, satt det egentlig langt inne å tenke på en pallplassering. Dette gir mersmak foran vinteren, sier Bråten.

– Han kjørte så rått. I siste omgang økte han vanskelighetsgraden og viste kjøring i verdensklasse, kommenterer Frankum.

Sjåstad Christiansen og Bråten var de eneste nordmennene som hadde kvalifisert seg til finalene. (©NTB)

U never get tired of the scenery down here in New Zealand 🗻 amazes me every time! :@lukeochoallen /@norfreeski

Et bilde publisert av Tiril Sjåstad Christiansen (@tirilsjaastad) søndag 23. Aug.. 2015 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere