*Nettavisen* Sport.

Sjefen i ekstase

Daniel Berg Hestad var den store helten da Molde spilte seg frem til cupfinalen.

23.09.05 07:12

MOLDE STADION (TV2 Nettavisen): Fra første spark på ballen viste Molde Hønefoss hvem som bestemmer på Molde Stadion. Og en storspillende Daniel Berg Hestad førte laget an mot cupfinalen.

- Vi var veldig bevisst på å trykke på fra start av og vise dem hvem som bestemte, sier målscorer Daniel Berg Hestad til TV2 Nettavisen etter kampen.

Les utviklingen i kampen minutt for minutt.

Men det måtte 73 minutter og et tosifret antall sjanser til, før Molde omsider fikk hull på byllen. Målscoreren het, nær sagt selvfølgelig, Daniel Berg Hestad.

- Vi ble litt stresset og frustrerte etterhvert. Det var en utrolig lettelse da målet omsider kom, sier en utslitt, men storfornøyd Berg Hestad.

Dyktige defensivt
En annen av Moldes veteraner, Trond Strande, forteller at man på forhånd ante at det ville bli tøft.

- Vi snakket før kampen om å være tålmodige. Hønefoss gjorde som ventet en god jobb defensivt, og de hadde også en glimrende keeper, mener han.

- Vi var veldig bevisst på å holde tempoet oppe og prøve å slite ut Hønefoss-spillerne, legger Daniel Berg Hestad til.

Ga ikke opp
- Målet var å komme til cupfinalen, jeg er knallsur over å tape denne kampen, slår Hønefoss-trener Peter Engelbrektsson fast. Men han roser spillernes for innstillingen deres.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad

- Vi ga ikke opp etter at Molde scoret, og vi kunne fort ha utlignet mot slutten, mener han, og legger til at Molde var akkurat så gode som han forventet på forhånd: - Eller kanskje litt bedre, medgir han med et smil.

- Ikke frustrert
Moldes sindige trener, Bo Johansson, hadde stor tro på at det før eller siden ville løsne i denne kampen, selv om Molde brant sjanse på sjanse.

- Jeg ble ikke frustrert. Man vet at før eller senere må målet komme. I pausen sa jeg til spillerne at vi skulle fortsette å spille som i første omgang, trykke dem tilbake på banen og prøve å trøtte dem ut, forteller Johansson, og legger til at han syntes Hønefoss var et bedre lag enn forventet på forhånd.

Statsminister Bondevik var i Moldes garderobe etter kampen for å gratulere spillerne, og i likhet med Moldes trener hadde han stor tro på at det ville løsne etterhvert.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det blir gjerne slik i denne typen kamper hvor mye står på spill, er en Bondeviks kommentar til Moldes mange forspilte sjanser. Han var uansett strålende fornøyd med cupfinaleplass for favorittlaget.

- Jeg kommer garantert til å være på Ullevål den 6. november ja, smiler han.

- Har slått dem før
Direktør Espen Silseth i Molde er selvfølgelig også storfornøyd med cupfinaleplass.

- Nå venter Lillestrøm i finalen, og det ser jeg positivt på. Vi har jo også slått dem før i år. Dette betyr enormt mye for laget etter en sesong med en del motgang. Jeg tror at dette sammen med seirene over Ålesund og Rosenborg bare vil slå positivt ut for oss, sier han med tanke på en tøff avslutning i eliteserien.

Silseth er også godt fornøyd med publikumsoppmøtet, det var på forhånd fryktet at mange seter ville stå tomme på Molde Stadion i semifinalekampen.

- Jeg skjønte i går kveld at det ville bli 6-7000 tilskuere, og er godt fornøyd med oppmøtet ja, sier Silseth, og roser også publikum for entusiasmen de viste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag