RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Sjefen om Marit: - Outstanding!

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen var overlegen i sprintfinalen i Kuusamo, men dagens sjokk kom fra Vibeke Skofterud.

Marit Bjørgen gikk hardt ut i den klassiske sprintfinalen i Kuusamo, og vant overlegent foran Charlotte Kalla.

- Jeg var litt overrasket for jeg visste ikke hvordan sprintformen var. Men jeg følte meg sterkere og sterkere og finalen var et bra løp for meg, sa Bjørgen til FIS etter rennet

På tredjeplass om overraskende Vibeke Skofterud. Skofterud hadde beste tid i prologen, men gikk bare videre til finalen på tid. Der imponerte hun imidlertid og tok en meget sterk tredjeplass.

Det er Skofteruds beste sprintplassering på ti år, og bare hennes andre pallplassering i et sprintrenn!

Se resultatene her.

- Veldig gledelig med Vibeke. Hvis hun har vært på pallen i klassisk sprint tidligere, er det lenge siden, sier Åge Skinstad til Nettavisen.

- Moro
Sportssjefen var ikke til stede i Kuusamo selv, men har fått rapport fra landslagstrener Vidar Løfshus etter fredagens sprint.

- Er du overrasket over Skofterud?

- Jeg får stadig rapporter fra Vidar og har vært til stede på noen samlinger selv, og alt har sett bra ut. Overrasket er litt sterkt, men det er moro at hun gjør det så bra. Det er alltid viktig for en utøver å se resultater av treningsarbeidet.

- Hva vil du si om Marit?

- Hva skal man si? Outstanding! Det lyser konkurranseglede av henne hver gang hun er i et renn. Jeg er imponert over at hun alltid klarer å holde motivasjonen oppe.

Overlegen hele veien
Marit Bjørgen var overlegen i sin semifinale, og sikret seg lett plass i finalen foran finske Anna Kyllönen. Maiken Caspersen Falla gikk i samme heat som Bjørgen, men falt sammen med den slovenske favoritten Katja Visnar og endte helt sist. Therese Johaug imponerte ved å komme til semifinale, men var sjanseløs mot Bjørgen og Kyllönen og endte på fjerdeplass.

Vibeke Skofterud gikk inn til beste tid i kvalifiseringen, og klarte seg også gjennom både kvartfinaler og semifinaler. Hun ble nummer tre i sin semifinale, men gikk videre på tid.

Sprinten i Kuusamo er ikke et verdenscuprenn i seg selv, men først del av en minitour der det deles ut verdenscuppoeng for sammenlagplasseringene.

Kowalczyk knust
Ingvild Flugstad Østberg, Marthe Kristoffersen, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble alle slått ut i kvalifiseringen, mens Celine Brun-Lie ble slått ut i semifinalen.

I sin kvartfinale distanserte Marit Bjørgen raskt konkurrentene, deriblant Justyna Kowalczyk. Bjørgen gikk inn til overlegen seier, mens Kowalczyk ble spurtslått av Kikkan Randall og er slått ut. Dermed tar også Bjørgen mange ekstra bonuspoeng i forhold til Kowalczyk siden sprinten inngår i en minitour der det deles ut ekstra verdenscuppoeng.

Se stillingen i minitouren etter sprinten her.

Her er oppdateres resultatene fortløpende:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere