Gå til sidens hovedinnhold

Sjefen refser sine egne

Furuset-trener Aki Mykkänen var flau etter at laget hans ble rundspilt av Vålerenga i søndagens lokaloppgjør. Han mener at mange norske hockeyspillere både mangler tøffhet og spilleglede.

JORDAL: Furuset var usedvanlig tamme og spilte helt uten glød mot Vålerenga. Dette fikk Aki Mykkänen til å se rødt.
- Når vi møter Norges beste lag burde vi ose av spilleglede. I dag så det ut som vi spilte uten skøyter, raser han.
Gjestene fra Groruddalen hang med på Jordal Amfi i de ti første minuttene, men etter dette var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne. - Vålerenga har en bedre stall enn oss, og økonomisk befinner de seg på en annen planet. Men dette skal likevel ikke hindre oss i å gi alt, sier Mykkänen.

Dårlig innstilling

Han registrerte at Vålerengas talentfulle brødrepar, Mathis og Ken André Olimb Olimb, smilte bredt før kampstart. Dette krever han også av sine egne.
- Uten hockeyglede kommer man ikke langt. Det lyste av øynene deres, forteller han.
I følge Mykkänen har norske spillere generelt en altfor dårlig innstilling og mange faller igjennom når det virkelig gjelder.
- Det er mange som ikke tåler konkurranse, og de trekker seg altfor lett unna. Jeg blir flau når gutta mine opptrer som i dag.
Furuset har vært sårbare på backsiden under hele sesongen, og dette var også lett å se i søndagens oppgjør mot Vålerenga. Backene Christopher Henriksen og Stian F. Carlsen var tilbake etter sykdom og skade, men disse trenger tid på spille seg i form.

Backmangel

- I dag sviktet det bakover. Når to av våre beste backer har vært ute lang tid, merker vi det, sier Aki Mykkänen.
Furusets keeper Lage Knutsen fikk også et tøft møte med Jordal Amfi og han var alt annet enn fornøyd rett etter kampen.
- Det er alltid tøft å spille på Jordal, men vi hadde helt klart håpet på et bedre resultat. Vi gjør altfor mange feil, og Vålerenga kommer altfor lett til.
Furuset startet riktignok greit, men deretter stakk vertene i fra.
- Vi klarte ikke å holde konsentrasjonen oppe kampen igjennom. Akkurat nå er jeg veldig skuffa, avslutter Lage Knutsen til Lokalavisen Groruddalen.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris