*Nettavisen* Sport.

Sjefen styrer butikken

Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt dominerer mer enn noen gang i norsk travsport. Lørdag kjører han våre V75-bankere i kampen om millionene. Sjekk våre V75-tips.

21.05.11 17:16

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Jager sin tolvte hjemmeseier
Oddstips 2: Vi spiller Osasuna igjen

Tippetips: Norge rundt på Tippekupongen

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Jarlsberg: Kristian Valen jakter sju rette

Etter at Bjerke travbane inviterte til det ene pangløp etter det andre forrigge helg under sin store Grand Prix-helg, er det en annen Grand Prix-bane som overtar V75-karusellen denne lørdagen. Og det er fortsatt 42 millioner kroner å hente for en eventuell alenevinner.

Klikk her for å se våre V75-tips til Jarlsberg

Jarlsberg travbane i Tønsberg byr på en sportslig og ikke minst spillemessig knallfin V75-omgang og det kan atter ligge store penger i luften, selv om våre bankere begge blir favoritter i sine løp. Men i V75 handler det kun om å få sju rette, og selv med to favoritter som bankere er muligheter for stor utbetaling til stede da det kryr av gode spilleobjekter i de øvrige løpene.

Vi støtter oss altså til landschampion Eirik Høitomt som i skrivende stund (torsdag ettermiddag) har vunnet 125 løp på norske travbaner hittil i 2011. Nummer to på listen Lars Anvar Kolle har til sammenligning vunnet 65 løp, så landschampionatet for 2011 er allerede avgjort i Høitomts favør.

Vi krysser faktisk seks av Høitomts sju oppsitt lørdag, og vi finner vår hovedbanker i V75-4 i form av radikalt forbedrede 7 Friskus. Fireåringen til Tor Martin Moe (mannen bak både Moe Odin og Moe Brage) var rett og slett fryktelig god vinner av fireårsløpet på Klosterskogen i påsken og landet på 26.2/2100m. Den dagen hadde Friskus bakspor på tillegg, lørdag har Friskus fått et perfekt sjettespor i volta og her kommer Høitomt til å klemme til direkte. Gjør nå sin tredje start etter den seks måneder lange pausen, og trener Tor Martin Moe melder at Friskus kommer til å være enda bedre nå enn da han vant på Klosterskogen.

Da kan ikke vi spekulere i at han taper dette, og når 6 Moe Svarten ble frakjørt med 30 meter i sisterunden sist og samtidig er ikke Moe Svarten noen kløpper på volte, og da kan vi ikke se at Moe Svarten er en trussel. 9 Nes Odin og 10 Wik Stjernen har fått den utakknemlige oppgaven å hente 20 meter på Friskus. Det høres umulig ut. Vi nøler ikke og 7 Friskus blir vår hovedbanker lørdag.
Rangering V75-4: A: 7 B: 10-6-9 C: 3-8-1-2-5-4

Vår andre banker denne lørdagen kommer ut i V75-7 og fra Sigbjørn Kolnes etterhvert så kvalitetsfylte stall. Når vi så startlistene mandag, satt vi en stor ring rundt 5 Dakadak og følte at her er lørdagens banker. Den følelsen har ikke endret seg siden mandagen og selv om det er tøffe tilleggshester, har vi svært god tro på at Eirik Høitomt styrer V75-finalen fra start til mål.

Dakadak norgesdebuterte (etter fine meritter i Sverige) på Biri for halvannen uke siden og overbeviste stort. Ble sluppet til tet drøye runden fra mål og reiste ifra konkurrentene i sluttfasen. 16.0/2100 var en solid bekreftelse på at Sigbjørn Kolnes har fått tak i en riktig fin hest her. Hovedopponetene står på tillegg og må trolig ned på 14-tallet (og da snakker vi om via sporene) får å vinne dette. 12 Anthony Boko hadde landet på 13.4 på Bjerke søndag, men ble disket for passgang. Gikk da for full maskin hele veien og dette løpet kommer kun seks dager senere, men Anthony Boko er bra for all del.

10 Pebbe Simoni tetvant på flotte 14.7/2140m på lørdagen og utvikler seg kontinuerlig. Men da satt hesten i tet, helt andre forutsetinger her fra 20 meter tillegg. 9 Tourbillon er også kraftig på vei opp i form, men vi tror altså at tilleggshestene må konsentrere seg om annenplassen.
Rangering V75-7: A: 5 B: 12-10-9 C: 3-2-6-4-8-11-14-1-7-13-15

Klikk her for å se våre V75-tips til Jarlsberg

V75-1:
15 formsterke kaldblodshester innleder V75-rebusen lørdag og det er svært fine hester på farten. Vi setter 10 Fettern T.G først. Han var overdådig i seiersløpet sist på Bjerke og en feilfri Max Reodor (som er god de dagene han unngår galoppen) ble regelrett frakjørt med 30 meter fra svingen og inn. I årsdebuten fightet Fettern T.G heroisk fra dødens på espe Trym og tapte på foto. To løp i kroppen for familiehesten til Geir Vegard Gundersen og treffer GV fra start er det topp vinnersjanse påny.

Nevnte 13 Espe Trym gjorde en kraftfull opphenting etter 60 meters terrengtap sist på Klosterskogen og vant lett både fjerde sist og nest sist, mens han altså holdt unna på foto for Fettern T.G tredje sist. Espe Trym er tøff og tåler en runde i sporene. Vårt annetvalg. Hvor god er 2 Storsjø Frøya da? Spillerne har foreløpig ikke veldig tro på henne. Torsdag ettermiddag er hun nede som et sjettevalg og kun markert på seks prosent. Her bærer det til tet for Jeppe Juels formsterke hoppe og hun er trolig god for 27.5 på distansen og da skal tilleggshestene flytte beina for å hente henne.

15 Johan Herbjørn har hatt utur i V75 ved flere tilfeller og var det slik vi ser grønt med tanke på seieren, da hesten slo på en ulykksalig galopp midt i den siste svingen. Det var i et V75-løp med svært gode hester på farten, men lørdag står Undem-traveren på bakspor på tillegg og forutsetningene er vanskeligere enn de var sist (stod da på strekdistansen). Men Johan Herbjørn tåler å gjøre grovjobben selv (og kan få sin revansje her). 8 Jærvsø Svarten hadde en veldig fin oppgave i Bergen sist og vant også enkelt. Lørdag er det andre betingelser, men Jærvsø Svarten var klart forbedret i Bergen sist og må tas på alvor igjen.

5 Jo Frøkna var helt nede på 26.7/2140 sist i seiersløpet på Sørlandet og imponerte da. Gjorde også et flott løp til andre i starten føre på Forus. Vi blir heller ikke sjokkert om 1 Solberg Spikern (kan lifte med i lederryggen her og formen er på topp), 11 Konge Blesen (meget i et kvalløp tredje sist og flott opphenting etter galopp sist), 6 Torden Rapp (er på gang nå selv om han måtte slippe Mjølner Flaks og Vesle Sjur i et langløp sist) eller 12 Max Reodor skulle sette mulen først et spillemessig pangløp i V75-1.
Rangering V75-1: A: 10 B: 13-2-15-8 C: 5-12-6-1-11-14-4-7 D: 9-3

V75-2
Tolv norskfødte treåringer på farten i den andre avdelingen og vrient. Vidar Hop presenterte Jan Kristian Waaler-trente Viking Frecel i flott forfatning i DNT's auksjonsløp sist lørdag på Bjerke.

Nå melder Hop om et strålende hurtigarbeid med stallkamerat 3 Abdul B.R. i forrige uke. Broadway Hall-sønnen fikk aldri tak i meget lovende Kilkenny i sitt debutløp. Kilkenny var solid treer i auksjonsløpet lørdag, så det var ingen skam å tape for denne etter selv å ha vandret i dødens hele veien. Sist ledet Abdul R.R hele veien i et vanlig grunnlagsløp på Bjerke og kom ukjørt til ml. Her kan det bli tetkjenning direkte og da kan Waaler-hesten bli vond å slå.

Frode Hamre melder fortsatt om fremragende treningsjobb på 6 Keep The Spirit. Forsvant direkte i høggende startgalopp på Bjerke i auksjonsløpet, men varmet ifølge Frode strålende. Vi setter denne tidlig på, han sitter der når som helst. 7 Illuminato Winner vant etter unghestserieløp sist etter ledelse hele veien på bra tid og bra måte. Nå er det spor sju og da kan det bli veldig sjanseartet. Det blir det også for 8 Express Pepper som avsluttet flott til tredje i seiersløpet til Illuminato Winner nest sist, og holdt koken flott til fjerde fra dødens i et et bra treårsløp søndag på Bjerke.

Han kommer til å bli, også 2 Youremyman, men Frode Hamre kunne fortelle Sportspill torsdag ettermiddag at dette løpet kommer for tidlig for Lindy Lane-sønnen (og Frode tar veldig sjelden feil på det). Vi nøyer oss med fire hester på kupongen her og tror det skal være en bra sjanse for å komme gjennom på det.
Rangering V75-2: A: 3 B: 6-7-8 C: 2-9-4-12-10-1 D: 5-11

Annonse: Øivind Grøstad har funnet dagens karamell-godbit i V75-5 og byr på en kraftig underspilt hoppe

V75-3:
De beste fireårige norskfødte damene setter hverandre stevne i den fjerde avdelingen i et flott felt. På forhånd ser det ut som fire hopper gjør opp, selv om de finnes kapasitet i flere av de andre også.

Travtrener Tom Forkerud var ikke fornøyd med sin egen 6 Famer's Julia i årsdebuten, og da er det tøffe betingelser i denne bransjen. Farmer's Julia måtte gå den tunge veien utenpå lederen da, knakk denne, men kunne ikke stå imot H.M Monocerus tilslutt. Og med løp i kroppen er det garantert en enda bedre Farmer's Julia vi får se nå og da tror vi på en svært god vinnersjanse for andrevalget.

10 Carte Blanche var stor favoritt i det samme løpet sist, men startgalopp og og etterpå hengt opp i tredjespor gjorde det helt umulig for Westergaard-hoppa som atter en gang får Kolle som kusk. Carte Blanche har startet en gang etter det i odense, der hoppa måtte åpne 1.13 første tusen og holdt strålende etter et steintøft løp. Nå blir det løp på vent og da skal Carte Blanche tidlig på kupongen. 1 H.M Monecerus spurtet strålende til seier i årsdebuten og Eirik Høitomt tror hun kan holde teten (det er vi usikre på da raske 3 Tabu B.R. kan bli svært vanskelig å holde ut). Dermed blir det sjanseartet og vi setter spillernes favoritt ned som tredjevalg.

Bo Westergaard velger selv å kjøre 5 Variete B.R. som gjorde en ålreit, men ikke mer sesongdebut på Sørlandets travpark sist til femte. Nå melder Bo om en klart forbedret Varenne-datter og hun er selvsagt aktuell i seierskampen her.

Under strålende utvikling er 9 Frescha G.E og dersom det klaffer med posisjonene får vi ikke sjokk om Åsbjørn Tengsareid skulle kjøre først over mål her (men da tror vi et par av vår favorittkvartett rote seg bort). 4 Wixi Laylock har ikke vært som best i årets to første starter og må nøye seg med å stå på venteliste nå.
Rangering V75-3: A: 6 B: 10-1-5 C: 9-4-8-11-7-12-2-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V75-5:
Femten kaldblodshopper over tre distanser er nøtten for oss spillere i V75-5. Meget formsterke 11 Lykkje Ambjørg blir vår favoritt. Solid vinner i V75 tredje sist på Drammen, pangavslutning til andre bak vinneren Storsjø Frøya (som stod tjue meter foran) nest sist, også det i V75 og sist på Sørlandet galopperte hoppa fra seg seieren midt på oppløpet. Tåler å gjøre litt selv og vi tror på seier.

Odd Storetvedt tar med seg 13 Hæve Alma fra Bergen. Står med fire strake seire nå og vant både kvalifisering og finale i Bjørgvinpokalen 21. april i flott stil og imponerte påny i seiersløpet sist. Hæve Alma tåler å gjøre grovjobben selv og kan legge på til sin femte strake seier. 9 Sør Bruden lekte med konkurrenten sist på Momarken. Det var riktignok i billig lag, men Sør Bruden har mye å gå og dersom galoppen unngås kan hun legge på til to strake.

4 Jarli Mai ble "taklet" ut av seieren på Bjerke sist og med tre løp i kroppen etter lang pause, er nok ikke årets første seier langt unna. Må som alltid ha det litt servert, men speeder fort hvis hun får spare speeden. 7 Ull Vilde får Rune Wiig i sulkyen istendenfor Kjetil Djøseland, det er nok til å krysse henne. Avsluttet fint til andre i V75 sist i bergen og har et fint løp her. 14 Myklejenta er fortsatt i rivende utvikling og kan vinne, og dersom Thor Borg klarer å holde 15 Troll Spika i trav hele veien er det også en av mange vinnerkandidater her.
Rangering V75-5: A: 11 B: 13-9-4-7-14 C: 15-2-8-10-5-1-6-3-12

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Jarlsberg

V75-6
Vi var lenge inne på å bankerspille 2 Danley i dette løpet. Bo Westergaards formsterke vallak er foreløpig kun et tredjevalg i spillet og har perfekte forutsetninger her. nest sist fikk Danley luken litt for sent til å kunne true Hitchcock, men spurten var formidabel. Sist på Åby satt Danley innvendig, men uheldigvis ble han sittende bak en trøtt konkurrent og da luken kom via siste indre spurtet han frenetisk. Fra spor to bak bilen må det bli riktig lørdag og Danley er høyinteressant både i V75 og i DD.

1 Onion F.H holder litt usikker form nå, men førstespor bak bilen er i det minste helt optimale betingelser for spesialsprinteren og gjentar han prestasjonen i seiersløpet tredje sist, kan han vinne dette. 7 Hitchcock ble hardt betrodd av spillerne i kvalifiseringen til Megaman Cup søndag, men skuffet mye da. Hadde mer enn nok med å henge på, og ikke utenkelig at det knallharde seiersløpet fra Sørlandet fortsatt satt litt i. Spor sju bak bilen nå og det blir en krevende reise igjen lørdag.

3 Lorne Elijon gatling fikk med seg 150 000 kroner for seieren sist og møter bedre hester enn noensinne. Men dette er en hest som hapotensial til å bli elitehest på sikt. God fra start og god på alle distanser og fra alle posisjoner. han må spilles igjen. Og så må vi advare litt for 11 Beat The Wiz som nå kommer tilbake etter en drøy måneds pause. Ikke glem at Beat the Wiz slo nettopp Hitchcock i et sinnsykt seiersløp tidligere i vinter. Han er steintøff denne The Wizard-sønnen, de dagene det stemmer for både hest og kusk. 6 Year One har tapt sportrekningen og herfra blir det svært sjanseartet, mens 10 France Lavec L. trolig får det for tøft herfra.
Rangering V75-6: A: 2 B: 1-7-3-11 C: 6-10-12-9-4-5 D: 8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag