Gå til sidens hovedinnhold

Sjefens bønn til det norske folk

- Stikk fingeren i jorda.

CANADA - NORGE 7-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): Norge sto med to strake seirer etter møtene med Slovenia og Danmark, men det var ingen hemmelighet at Canada ville bli en hardere nøtt å knekke.

Litt for hard, skulle det vise seg. Da sluttsignalet gikk i Globen, viste måltavla 7-1 til Canada.

- Presset påvirker gutta
Roy Johansen mener Norge gjorde altfor mange feil i egen sone.

- Vi blir for stillestående i egen sone og drar pucken tilbake i egen sone. De kommer på oss og forechecker oss også. Da må vi spille enkelt, flytte pucken en stasjon og være fornøyd med det, men vi skulle holde i pucken og ble tatt på det, sier Johansen til Nettavisen.

Vi fulgte kampen direkte

Etter et godt VM i fjor, har forventningene til det norske laget vært skutt i været før årets mesterskap. Landslagssjefen mener dette preger spillerne og ber det norske folk og pressen om å stikke fingeren i jorda.

- Jeg har sagt hele tiden «vær så snill, stikk fingeren i jorda». Jeg tror det påvirker gutta når det blir så massivt hele tiden. Det er vanskelig å stå imot. Vi som er rundt laget har bedt dem om å være snille og stå imot.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi er en hockeynasjon som omtrent går på sparebluss i verdens største vinteridrett. I fjor var det et spesielt VM. Det skjer ikke hvert år, og denne pulja er steintøff. Oppe i all entusiasmen må være litt nøkterne, så ikke spillerne får for mye press på seg.

Landslagssjefen mener sju baklengsmål er langt fra flaut mot det han karakteriserer som et av verdens beste hockeylag.

- Vi skal ikke grave oss ned og hvis vi slipper inn sju mål mot Canada, så er ikke det noen katastrofe for Norge, sier Johansen, som legger til at Norge likevel ikke kan opptre som laget gjorde i første periode.

- Må se oss selv i speilet
Patrick Thoresen mener det var for høye skuldre hos de norske spillerne i møtet med det stjernespekkede canadiske laget.

- Det var høyere skuldre i dag enn det skal være, ja. Er vi redde for å gjøre feil, er det dumt å holde i pucken for lenge også. Da er det bedre å kline den til icing, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

KHL-proffen er helt klar på at Norge må heve seg mange hakk for å ha noen mulighet mot Sverige på onsdag.

- I dag var det ingen som var gode og stakk fram nesa ordentlig. Alle får se seg sjøl i speilet, og det tror jeg alle forstår. Sånn vi opptrer i dag, er ikke sånn vi ønsker å framstå.

Marerittstart
For Norge fikk en tung start på kampen da Patrick Thoresen måtte sette seg i utvisningsboksen for holding før et halv minutt var spilt.

De norske iskrigerne klarte seg riktig nok gjennom de to minuttene i undertall, men fem minutter senere sendte Andrew Ladd storfavoritten i ledelsen etter flott forarbeid av Steven Stamkos.

Med drøye seks minutter igjen å spille av den første perioden klarte kanadierne å krige til seg pucken bak det norske buret, før Jeff Skinner pirket inn 2-0 mellom beina til Lars Volden.

I spill fire mot fire satte Matt Duchene inn 3-0, og kampen var i realiteten avgjort, med fire minutter igjen å spille av den første perioden.

Men vondt skulle bli verre allerede før den første hvilen. Philadelphia Flyers-stjernen Claude Giroux satte inn 4-0 ett minutt senere.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Trøstemål
Etter at Taylor Hall hadde satt inn enda et mål for Canada i andre periode, fikk Düsseldorf-klare Ken André Olimb av å sette inn et trøstemål for Norge og 5-1.

Da så det ut til at Norge, som måtte klare seg uten Ole Kristian Tollefsen og Marius Holtet, tente til litt.

Det gjorde også sitt til at Norge var fullt på høyde med overmakten i skuddstatistikken i andre periode, etter begredelige 13-1 i første.

I den siste perioden fastsatte satte Stamkos og Hall inn hvert sitt mål og fastsatte sluttresultatet til 7-1.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken