*Nettavisen* Sport.

Sjekk Birmingham-gliset!

Foto: AFP/Scanpix

Carson Yeung lover bort 730 millioner til spillerkjøp.

16.10.09 13:59

Snakk om å gjøre entre!

Da Carson Yeung fløy inn fra Hongkong for å overbevise Birmingham om at han mener alvor som eier av klubben, gjorde han det med stil.

Foran 2010/11-sesongen får nemlig klubben 80 millioner pund å shoppe for. 20 til 40 av dem allerede i januar, og resten når det begynner å bli godt og varmt i Nord-England.

- De 40 millionene er min forpliktelse til Birmingham-fansen, lød sjarmoffensiven ifølge The Times.

Kina for sine føtter
Yeung har planer om å gjøre klubben mer populær enn Manchester United og Chelsea på det enorme kinesiske markedet – som potensielt rommer 1,3 milliarder kunder.

Han sier at han heller ønsker seg «flere toppspillere» enn én enkelt stjerne, og at han med tiden vil jakte etter en «ung, kinesisk spiller».

- Vi ønsker en spiller som gjør at hele det kinesiske folk kan legge sin elsk på Birmingham City. Ettersom vi allerede gjør business der, har vi alle kontaktene vi trenger for å selge inn klubben allerede.

- Ikke City, United eller Liverpool
Den kinesiske businessmannen og kasinoeieren er til stede når Birmingham gjester Arsenal lørdag.

Trolig betyr det en het aften for manager Alex McLeish og hans elleve utvalgte. Det spørs hvor mange av dem som er igjen når Birminghams kinesiske revolusjon fortsetter utover sesongen.

- Vi må innse at vi ikke er Manchester City, Manchester United eller Liverpool. La oss ikke ta helt av. Vi kommer fremdeles til å jakte de riktige spillertypene, men jeg vet jo at det finnes spillere der ute som vil styrke førsteelleveren vår.

- Vi kommer uansett ikke å gå ut for å lete etter en Adebayor helt uten videre, legger han til.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag