*Nettavisen* Sport.

Sjekk Bjerkrheims dreamteam

Foto: Terje Bendixby / Scanpix

Det kan bli trangt på trenerbenken til Drammen neste sesong.

31.01.08 08:27

Dersom Svein Erik Bjerkrheim får det som han vil, kommer nemlig både Frode Hagen og Glenn Solberg til å holde hovedtreneren med selskap neste sesong.

Og hovedtrener blir etter alt å dømme Bent Dahl, som i dag fungerer som klubbens assistenttrener og spillerutvikler.

- Dersom Glenn og Frode hadde tent på denne ideen, hadde det vært kjempemoro, sier daglig leder Svein Erik Bjerkrheim i Drammen HK til Nettavisen.

Har «nevnt» det
Like entusiastisk som vanlig, og like lite interessert i å gi slipp på den aldrende gullduoen. Solberg og Hagen skal i utgangspunktet gi seg som spillere i Drammen etter sesongen, men kommer garantert til å bli forsøkt lokket med til både OL- og VM-kvalifisering for Norge i sommer.

Bjerkrheim har klart å overtale duoen før, men har egentlig lovet at de to skal få fred fra ham en liten stund.

- Jeg har ikke satt meg ned og snakket med dem ennå, men jeg har nevnt det. Jeg håper det kan være på plass i løpet av neste uke. Jeg snakker jo daglig med disse to, innrømmer han.

- Hvordan skal du bruke de to i trenerapparatet?

- Vi ønsker å bruke deres kompetanse inn mot trenerrollen. De kan hjelpe til både med taktisk trening og styrketrening, og kan også brukes nedover i de yngres rekker. I tillegg sitter de på en kompetanse fra europeisk topphåndball som få andre har.

- Ordner seg med Bent
Den første brikken som skal på plass er imidlertid hovedtreneren. Drammen satser nå på at Bent Dahl tar steget opp som klubbens nye hovedtrener etter Ole Gustav Gjekstad.

- Jeg tror det faller på plass med Bent. Men fortsatt gjenstår det konkrete ting som har med økonomi og rammene rundt det å gjøre.

Det gjenstår dermed en del brikker før neste års trener- og støtteapparat er på plass. Per dags dato er klubblege, to fysioterapeuter og oppmann på plass. Men nettopp den fysiske biten, er noe dagens assistenttrener er tent på å styre enda mer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg trenger i utgangspunktet ikke håndballfaglige bidrag, dersom jeg blir ny Drammen-trener. I stedet er jeg avhengig av et godt fysisk apparat rundt meg. Men jeg har gjort det klart for Drammen hvilke tanker jeg har rundt det, så den ballen ligger egentlig hos Svein Erik, sier Bent Dahl til Nettavisen.

Positiv Dahl
- Hvordan ser du på å få med deg Glenn og Frode i trenerteamet?

- Jeg er foreløpig nødt til å tenke på alternativer med og uten de to. I tillegg så har jeg ikke underskrevet noe selv ennå, presiserer Dahl.

- Men det er klart at vi ønsker dem med videre. Begge to har vært med så lenge i sirkuset, at det ville ha vært dumt av en trener ikke å bruke de to videre. Men nå skal vi gi dem såpass med tid at de får tenkt seg godt om, før de bestemmer seg for om de blir med videre.

Nettavisen støtter den tanken og har IKKE forsøkt å kontakte Glenn Solberg og Frode Hagen onsdag kveld.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Hva tror du om Drammens drømmetrio? Diskuter her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag