*Nettavisen* Sport.

Sjekk Citys krav til den nye manageren

Foto: Getty / All Over Press

Den som tar over etter Roberto Mancini får ingen enkel jobb.

24.05.13 13:08

Manchester City-direktør Ferran Soriano har ansvaret med å finne en ny manager etter at klubben sparket Roberto Mancini i midten av mai.

Nå letter han på sløret og forteller hvilke krav Mancinis etterfølger må forholde seg til.

- Jeg ønsker å vinne fem troféer i løpet av de neste fem årene. Det kan bety at vi vinner to troféer den ene året, og ingenting et annet år, men i snitt ønsker jeg ett trofé i året, sier Soriano ifølge BBC.

Og da teller han heller ikke med troféer i supercup, ligacup eller andre bi-turneringer.

- Vi snakker om Champions League, Premier League eller FA-cupen, sier Soriano.

Soriano insisterer på at klubbens nye manager ikke behøver å vinne et trofé allerede kommende sesong. Men han forventer fremgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

- Jeg tror neste sesong blir bedre, det er jeg overbevist om. Hvis vi ikke vinner et trofé, men spiller bedre fotball, kommer til semifinalen i Champions League, tar andreplassen i Premier League og taper finalen i FA-cupen, er det greit, er City-direktørens beskjedne ambisjoner.

Soriano ble ansatt i Manchester City for å erstatte Garry Cook i august 2012, og det er spekulert i at han kommer til å hente inn Manuel Pellegrini som erstatter for Roberto Mancini.

Han advarer imidlertid mot forventningene om at City kan finne sin egen Alex Ferguson - en manager som kan lede klubben i flere tiår med stor suksess.

- Naturligvis ønsker vi at vår neste manager blir værende i mange år, men jeg tror det er uklokt å vente at vår neste manager blir sittende i 26 år, sier han.

- Det er et unntak (Ferguson). Jeg tror tre, fire eller fem år er vanlig lengde, fortsetter Soriano.

Annonsebilag