RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

Sjekk Citys krav til den nye manageren

Sist oppdatert:
Den som tar over etter Roberto Mancini får ingen enkel jobb.

Manchester City-direktør Ferran Soriano har ansvaret med å finne en ny manager etter at klubben sparket Roberto Mancini i midten av mai.

Nå letter han på sløret og forteller hvilke krav Mancinis etterfølger må forholde seg til.

- Jeg ønsker å vinne fem troféer i løpet av de neste fem årene. Det kan bety at vi vinner to troféer den ene året, og ingenting et annet år, men i snitt ønsker jeg ett trofé i året, sier Soriano ifølge BBC.

Og da teller han heller ikke med troféer i supercup, ligacup eller andre bi-turneringer.

- Vi snakker om Champions League, Premier League eller FA-cupen, sier Soriano.

Soriano insisterer på at klubbens nye manager ikke behøver å vinne et trofé allerede kommende sesong. Men han forventer fremgang.

- Jeg tror neste sesong blir bedre, det er jeg overbevist om. Hvis vi ikke vinner et trofé, men spiller bedre fotball, kommer til semifinalen i Champions League, tar andreplassen i Premier League og taper finalen i FA-cupen, er det greit, er City-direktørens beskjedne ambisjoner.

Soriano ble ansatt i Manchester City for å erstatte Garry Cook i august 2012, og det er spekulert i at han kommer til å hente inn Manuel Pellegrini som erstatter for Roberto Mancini.

Han advarer imidlertid mot forventningene om at City kan finne sin egen Alex Ferguson - en manager som kan lede klubben i flere tiår med stor suksess.

- Naturligvis ønsker vi at vår neste manager blir værende i mange år, men jeg tror det er uklokt å vente at vår neste manager blir sittende i 26 år, sier han.

- Det er et unntak (Ferguson). Jeg tror tre, fire eller fem år er vanlig lengde, fortsetter Soriano.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere