Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk curlingguttas siste stunt

- Det er overraskende behagelig å spille i, sier Thomas Ulsrud.

SOTSJI (NTB): De norske curlinggutta kjente så smått på OL-spenningen onsdag. Men skip Thomas Ulsrud ordnet 8-5 over Tyskland – i nikkers.

- Vi hadde nok bedre kontroll enn det kunne se ut som for mange. Vi spilte litt mot scoren, og med sistesteinen så har vi jo en fordel, sier Ulsrud til NTB.

Han ryddet unna og ga Norge en kontrollert seier med tre poeng i siste omgang, etter at tyskerne for første gang i kampen kom à jour på 5-5 i den nest siste.

Dermed har de norske gutta tre triumfer av tre mulige, mot de lavest rangerte lagene i OL-turneringen.

- Det er en stund siden jeg har kjent på denne spenningen med en sistestein. Det tror jeg kan være nyttig. Det blir helt sikkert jevnt og spennende mot Sverige (torsdag). De virker å være i kjempeform.

Nytt tøy
Nordmennenes garderobe er og blir en stor snakkis i curlinghallen. Onsdagens antrekk var fargerike nikkers, fotballtrøyer og sixpence.

- Vi fikk ideen til dette fra gamle dager av. I både golf og curling brukte man nikkers. Vi har sett filmer fra mange år tilbake der de curlet på småvann i Skottland, sier Ulsrud.

- Det var overraskende behagelig å spille i. Men jeg er usikker på om det blir mer av det. Fallhøyden er stor om man skulle tape i nikkers. Vi får ta det opp til vurdering i garderoben.

Overraskende
Canada var stor favoritt før OL-turneringen, men kanadierne har åpnet tregt med to tap.

- Det er overraskende for meg. De vant sin nasjonale OL-kvalifisering uten tap. Det er ikke ofte det skjer. Men de lyktes ikke i siste VM heller. Det er et lag som debuterer i OL, og kanskje kan vi være med på å ødelegge veien deres videre, sier Ulsrud.

Norge møter Canada i fredagens morgenøkt. Det er en nasjonsreprise av OL-finalen fra Vancouver.

Men kanadierne stiller med et helt annet lag denne gangen.

Ifølge curlingkongen Pål Trulsen er 89 prosent av verdens curlingspillere å finne nettopp i Canada.

- Etter et ishockeygull i OL, er det guttas curlingtittel som står nest øverst på deres ønskeliste, sier Trulsen til NTB. (©NTB)

LES: OL-program og resultater

MER OL-STOFF:

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene