RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk de nye formel 1-reglene.

NYE REGLER: Nå skal formel 1 bli enda mer spennende.
NYE REGLER: Nå skal formel 1 bli enda mer spennende. Foto: James Moy (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Store forandringer før årets sesong. Se video!

Den ypperste klassen innen motorsporten har fått en del kritikk for å ha blitt forutsigbar og lite dramatisk – noe også listen over verdensmestere de siste årene viser.

For førermesterskapet er vunnet av tyske Sebastian Vettel de siste fire årene, mens de fire foregående årene var fire forskjellige (Jenson Button, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen og Fernando Alonso).

Fabrikksmesterskapet, eller lagmesterskapet om du vil, har teamet til Vettel tatt seg av de fire siste årene – Red Bull Racing fra Østerrike. Før det igjen var det tre forskjellige team på fire år som gikk til topps.

Selv om formel 1 ikke er redde for å prøve ut nye ting som skal gi mer spenning har Red Bull bare dratt ifra konkurrentene, men i år er endringene mer drastiske enn noen gang.

Se videoen hvor de viktigste endringene blir forklart enkelt av den regjerende verdensmesteren og hans lagkamerat Daniel Ricciardo i Red Bull Racing.

Formel 1-sjef Bernie Ecclestone har tidligere uttalt at endringene skal mer uforutsigbare løp, så får tiden vise om konkurrentene klarer å nærme seg Red Bull Racing. Men du trenger ikke å vente veldig lenge for å få svaret.

For første løp er Australia Grand Prix og kjøres allerede til helgen, mens det hele avsluttes med Abu Dhabi Grand Prix 23. november. (ANB)

Her kan du se en fremstilling av de nye reglene:

 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere