*Nettavisen* Sport.

Sjekk de vanvittige Suarez-tallene

Foto: Jon Super / AFP / NTB scanpix

Liverpool-spissen scorer, scorer og scorer.

03.01.13 06:17

LIVERPOOL - S'LAND 3-0:

Forrige sesong spilte Luis Suarez 31 ligakamper for Liverpool og scoret elleve ganger for Anfield-klubben. Det gir et snitt på 0,35 mål per kamp.

Denne sesongen har den samme Suarez så langt spilt 20 ligakamper - elleve færre - men banket inn solide 15 ligamål. Det gir et snitt på 0,75 mål per kamp. Da Suarez kom til Liverpool i 2011 rakk han også å score fire ligamål på 13 kamper. Det vil si at spissen denne sesongen har nettet like mange som på sine første 44 ligakamper.

Onsdag satte han inn mål nummer 14 og 15 mot Sunderland, og dermed har liverpoolspilleren bare Robin van Persie (16 mål) foran seg på toppscorerlisten i Premier League.

Suarez' beste sesong målmessig kom for øvrig under tiden i Ajax. Sesongen 2009/10 scoret 25-åringen 35 ligamål på 33 ligakamper i Nederland. Et snitt på 1,06 mål per kamp.

Sulten Sturridge
Etter seieren over Sunderland onsdag var det imidlertid ikke bare Suarez Liverpool-manager Brendan Rodgers ville snakke om. Før kampen ble nemlig Daniel Sturridge presentert for fansen.

- Jeg har kjent Daniel siden han var 12 år i Coventry og så ham komme opp i Manchester City. Han kan score, han er rask og han er sterk, sier manageren til BBC.

- Han er også sulten og det er det vi trenger i Liverpool. Han vet at dette er hans store sjanse i en stor klubb, og må levere. Jeg ser fram imot å jobbe med ham, sier Rodgers.

Nordiren kunne også si følgende om framtiden til Joe Cole. Han har de siste dagene blitt heftig koblet med Queens Park Rangers og West Ham.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

- Joe er en bra kar og har vært fantastisk under den tiden jeg har vært her. Nå snakker ham med West Ham og blir det noe av, ville det vært en bra overgang for Joe, sier han,

Sentral Suarez
Liverpool fikk en drømmestart hjemme på Anfield og allerede etter 19 minutter lå ballen i nettet for hjemmelaget. Unggutten Raheem Sterling var målscorer.

Et langt oppspill ble plukket opp av Jordan Henderson. Han ga til Suarez, som spilte fram mot Sterling. 17-åringen lobbet ballen flott over keeper Simon Mignolet til 1-0.

Det skal også være nevnt at dette var en flott assist av Suarez. Uruguayaneren dempet ballen og spilte Sterling igjennom med ryggen mot Sunderlands mål.

Bare seks minutter senere var den samme Suarez på farten. Steven Gerrard spilte fram, og Suarez kom seg fri i duell med Danny Rose. Avslutningen kom mellom beina på keeper.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Super / AFP / NTB scanpix

Dommeren fortjener også honnør i denne situasjonen. Phil Dowd vinket spillet videre da Suarez hadde en fordel etter duellen med Rose, etter først å ha blitt hindret.

Sunderland hadde også sine sjanser i løpet av de første 45 minuttene, men Jose Manuel Reina hadde en god dag bak hos vertene, mens presisjonen ikke var helt på topp hos gjestene.

Hjemmelaget slakket også litt opp på farten etter 2-0-scoringen, og kunne dermed gå til pause med en komfortabel ledelse i Beatles-byen.

Suarez igjen
I andre omgang skulle det ikke gå lang tid før vi fikk stifte ytterligere bekjentskap med Suarez' målkåthet. I det 52. minutt satte spissen inn Liverpools tredje for kvelden.

Steven Gerrard slo en herlig pasning igjennom til uruguayaneren som da befant seg alene med Mignolet. Alene med keeper gjorde spissen ingen feil. Det sto 3-0.

Dette var i bunn «game over» for Sunderland, som i realiteten aldri var nær ved å slå tilbake. I stedet skapte Liverpool det som var av farligheter den resterende tiden.

I det 67. minutt slo for eksempel Stewart Downing et innlegg til Gerrard, som banket til på volley. Ballen gikk via bakken, og innom Glen Johnsons hode, før Mignolet fikk reddet.

Joe Allen satte også ballen i mål mot tampen av oppgjøret, men målet ble annullert på grunn av offside på Downing. Allen hadde for øvrig også et par andre brukbare muligheter i kampen.

Flere mål ble det aldri og Liverpool er nå oppe på en åttendeplass på tabellen i Premier League. Laget fra havnebyen står med 31 poeng fra 21 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag