Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den startlista!

Alle de norske sprintstjernene stiller til start – i kretsmesterskapet.

Norske langrennsløpere har kritisert manglende muligheter til å trene i VM-løypene i Holmenkollen.

Fredag får de imidlertid sjansen. Da arrangerer Oslo skikrets kretsmesterskap i sprint i løypa som også skal brukes under VM-sprinten 24. februar.

Norges beste sprintere lar ikke muligheten gå fra seg. Selv om de skal gå verdenscup i Otepää allerede søndag, stiller de norske sprintlandslagene for både kvinner og menn til start.

- Alle de seks løperne mine skal gå, muligens med unntak for Øystein Pettersen, som har vært syk de siste dagene, sier herresjef Ulf Morten Aune til Nettavisen.

Vil ha trøkk
Hans seks løpere er Ola Vigen Hattestad, Johan Kjølstad, John Kristian Dahl, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Øystein Pettersen.

Løpere som alle har ambisjoner om medalje i VM. Fredag er det imidlertid kun de tre sistnevnte som kan ta medalje, ettersom de øvrige representerer andre skikretser enn Oslo.

- Det er veldig positivt at vi får denne muligheten til å konkurrere i VM-løypa. Vi prøver å skape litt trøkk rundt løpet, og tar det som et helt vanlig verdenscuprenn – bortsett fra at heatene blir litt komprimert, sier Aune.

Ikke uttaksrenn
- Betyr løpet noe med tanke på VM-uttaket?

- Nei, det gjør det ikke. Det vil jo være mye lettere motstand i prolog, kvart- og semifinaler enn i et internasjonalt renn. Dessuten korter vi ned pausene veldig. Men vi håper å gjøre oss mange nyttige erfaringer, sier Ulf Morten Aune.

Også det norske sprintlaget for kvinner stiller fulltallig, bekrefter trener John Arne Schjetne.

Det vil si at det blir duell mellom Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Kari Vikhagen Gjeitnes og Karianne Bjellånes.

PS. Kommende helg er det også KM på andre distanser og i alle klasser i Holmenkollen. Ifølge Langrenn.com skal hele 900 løpere i aksjon, og Kjelsås IL er arrangør. Samtidig er det Norgescup i hopp i den nye Midtstubakken lørdag og søndag. Også det med meget sterk deltakelse.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken