Sjekk denne barten

Foto: DOUG PENSINGER (AFP/Scanpix)

Nå er sykkelfeltes mest legendariske bart på flyttefot.

26.09.10 13:32

David Zabriskie oppnådde en god del oppmerksomhet rundt seg selv da han startet å sykle rundt med en relativt markant «trailersjåførbart».

Men du visste kanskje ikke at han hermet etter lagkamerat og moroklump Steven Cozza?

I fire og et halvt år har 25-åringen kjørt for Jonathan Vaughters lag, som fra 2011 kommer til å hete Garmin-Cervélo. Cozzas styrker på sykkelsetet er å være hjelperytter, spesielt i klassikerne.

På tross av at han har kontrakt også i 2011, går veien nå til det tyskbaserte Team NetAPP, som høyst sannsynlig vil kjøre på en pro-kontinentallisens.

- Som vi alle vet nå, vil Garmin og Cervélo slå seg sammen, og det kommer en rekke klassikerryttere i pakken. Jeg begynte å snakke med agenten min, og det kom til et punkt der jeg har en kontrakt med Garmin ut 2011, men med alle de nye klassikerrytterne så blir laget for stort, forteller Cozza til cyclingnews.com.

- Muligheten for å kjøre klassikerne var ikke akkurat store for meg, og jeg så en mulighet til å bytte lag.

Meg lagbyttet vil Cozza få muligheten til å kjøre mer for seg selv, selv om laget kanskje ikke kan forvente seg å få kjøre alle de store rittene.

- Noen syns kanskje det er galskap å gå fra et Pro Tour-lag til et pro-kontinentallag, men noen ganger må man ta ett skritt tilbake, for å ta to skritt fram.

- Jeg kommer til å få flere muligheter til å kjøre for meg selv når formen er god.

Besøk Steven Cozza på Facebook.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag