*Nettavisen* Sport.

Sjekk denne dommertabben

Foto: Lise Aaserud, SCANPIX

Trond Strande risikerer karantene etter tabbe av Roy Helge Olsen. Se video her.

07.08.07 15:04

(Klikk i videovinduet over for å se episoden)

Det var i søndagens Adeccoliga-oppgjør mellom Moss og Molde på Melløs at den utrolige situasjonen inntraff. Et hjørnespark fra Moss etter tre minutters spill endte med et skudd fra kloss hold som Molde-keeper Jan Kjell Larsen på mesterlig vis fikk en hånd på.

Problemet var bare at dommer Roy Helge Olsen mente at hånda ikke tilhørte Moldes keeper, men derimot backveteran Trond Strande som stod ved nærmeste stolpe. Dermed dro Olsen opp det røde kortet til Strande, og tildelte hjemmelaget straffespark.

Skuffet over dommeren
- Jeg skjønte ingenting. Det var helt ubeskrivelig, forteller Trond Strande til Nettavisen.

Høyrebacken klarte ikke en gang å bli sint, og syntes det hele nærmest var komisk.

- Hadde det skjedd for ti år siden, så hadde jeg løpt bort og klabba til han, humrer Strande.

- Nå greide jeg heldigvis å beherske meg, og jeg sa faktisk ikke noe galt til ham i det hele tatt, noe jeg er glad for i ettertid. Det jeg ikke forstår er hvorfor Roy Helge var så lite villig til å innrømme feilen etterpå.

Strande tok til og med en telefon til Olsen mandag.

- Jeg ringte han for å høre om han hadde sett situasjonen på tv, men det hadde han ikke, og han virket ikke særlig interessert i å se på det heller. Akkurat det skuffer meg litt, sier Strande.

Når Nettavisen tar kontakt med Olsen tirsdag, har han derimot sett bildene én gang. Etter å ha sett bildene innrømmer han at han sannsynligvis tok feil.

- Jeg så det bare kjapt på TV 2, uten reprise, men det kan se ut som det er keeperen som er på ballen, ja, innrømmer Olsen. Han bedyrer likevel at han mente han gjorde det riktige der og da.

Endrer ikke forklaring
- Fra min posisjon så det ut som det var venstrehånda til Strande som var nær ballen. Vi dommere gjør selvsagt masse feil, men vi har nå en gang ikke mulighet til å se situasjonene i reprise, sier han.

Olsen har derimot ingen planer om å kontakte fotballforbundet for å endre sin forklaring.

- Jeg skrev i min kamprapport hvorfor jeg dømte straffe der og da, og at jeg ikke hadde sett situasjonen på tv etterpå. Nå vet jeg at Molde har lagt inn en anke til forbundet, så får det bli opp til dem å avgjøre om han skal slippe karantene. Jeg er ferdig med saken, og ser fram mot cupkampen jeg skal dømme på onsdag, sier Olsen til Nettavisen.

Leder i disiplinærutvalget i NFF, Einar Bergum, bekrefter overfor Nettavisen at de har mottatt Moldes rapport i saken, og at de tar en avgjørelse tirsdag ettermiddag.

PS. Moss brente straffesparket i kampen, og Molde greide til slutt 0-0, til tross for at de spilte 86 minutter med ti mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.