På søndag er det nasjonaldag i Flandern. Ikke offisielt selvsagt, men likefullt, det er nasjonaldag.

Da arrangeres Flandern rundt på sykkel. Er du flamsk, eller belgisk for den saks skyld, finnes det neppe noen større dag i løpet av året.

Flere som har opplevd folkefesten på nært hold sier at holmenkollsøndagen ikke kan måle seg med «Flandern rundt-søndagen».

Og du er kanskje en av dem som har din faste teltplass på Frognerseteren? Eller har du hatt det samme setet på din lokale fotballstadion i ti år nå?

Vel, det er vel og bra det, men du matcher neppe denne belgiske sykkeltilhengeren. Mannen, som vi må anta er i tjueårene, dukker tilsynelatende opp hvert eneste år på Muur-Kapelmuur.

Det er imponerende med tanke på alle menneskene som er der, det faktum at det ikke går an å reserve plasser og at man må være på plass grytidlig for å sikre seg de beste plassene.

Etter en rask kikk på arkivbildene til Tim de Waele, fant vi den samme karen, på det samme stedet, i fire ulike utgaver av rittet.

Hovedbildet på artikkelen viser mannen, som vi døper «jokeren», sammen med Manuel Quinziato i 2009. Under følger ett bilde fra 2010, ett fra 2008 og ett fra 2006.

Noen bedre?

2010

2008

2006