SPARTA - STJERNEN 3-2:

Foran over 3.000 tilskuere i Sparta Amfi viste Jonas Solberg Andersen hvorfor Sparta blir å regne med i kampen om gullet i Getligaen denne sesongen.

Med to scoringer fikk landslagsspilleren bestemannsprisen i kampen, og ble også kåret til «Star of the Game» av hjemmesupporterne, da erkerivalene fra Stjernen ble beseiret med 3-2.

Etter kampen er ikke Sparta-trener Sjur Robert Nilsen i tvil om at Andersen er en av de profilene som etterlyses i norsk ishockey.

- Ingen flopp
- Det har vært en del snakk i media om at det er få profiler i norsk hockey. Til og med da Abbotts-brødrene og Zuccarello Aasen herjet, mente man at det ikke fantes profiler. Men det finnes flere profiler i norsk ishockey. Og ja - Jonas Andersen er en av dem, sier Nilsen til Nettavisen.

Bysbarnet er blitt utropt som en av Spartas aller viktigste spillere, etter at han returnerte til klubben etter et mislykket opphold i den svenske eliteserien i 2005.

Også den siste påstanden er trener Nilsen uenig i.

- Det er i alle fall en sannhet med modifikasjoner, påpeker han.

- Han hadde flere kamper i Leksand der han var ekstra god, samtidig som han også hadde kamper der han falt ut. Han har til tider hatt litt vel høye krav til seg selv, og det kan ha blitt en brems for han. Men han har vokst etter det, mener han.

- Flere som kan score
Treneren setter pris på vingens evne til både å underholde og avgjøre kampene, men presiserer samtidig at innsatsen til laget som en helhet teller minst like mye.

- Jonas er en av dem som har et visst press på seg i forhold til det å lage mål, men dermed er det ikke sagt at vi kun er avhengig av han, forklarer han.

Treneren framhever bredden i årets Sparta-stall, som han mener er god nok til å kjempe om gullet i årets serie.

- I fjor var det viktig at førsterekka scoret målene, men i år har vi vist at det er flere som kan være med å score de målene, mener Nilsen.

- Det er en lang sesong, men jeg er sikker på at vi vil være med å kjempe om seriemesterskapet, spår han.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Avgjorde i power play
Og i lokalderbyet mot Stjernen, var det tydelig at laginnsatsen var som den skulle.

I enkelte perioder ble gjestene overkjørt av et hardt arbeidende Sparta-lag, men det sto likevel 1-1 ved inngangen til den tredje perioden.

Jonas Andersens ledermål i den første perioden var blitt utlignet av Christopher Paulsen midtveis i annen periode, men vertene skulle vise hvor effektivt et overtallsspill kan være.

Syv minutter ut i tredje periode, mens David Hnat måtte sone en tominutters utvisning, scoret Petter Witnes 2-1-målet. Og da nok en Stjernen-spiller pådro seg en tominutter sekunder senere, avgjorde Jonas Andersen kampen med 3-1-målet.

- Det er tidvis ett lag på banen i dag, vi presser og skaper mye målsjanser. Men Stjernen har en god keeper i Pål Grotnes, og det er lov i ishockey, konstaterer Sjur Robert Nilsen.

Sjekk resultater og tabell her(ekstern lenke)

Lørenskog fortsetter seiersrekken
I sluttsekundene reduserte Magnus Selvaag for laget fra Fredrikstad, og kunne også med litt hell fått en utligning.

Men hjemmelaget holdt ut, og sikret med det sin tredje seier for sesongen.

I den andre kampen i Getligaen lørdag, viste Lørenskog seg til slutt for sterke for Manglerud/Star. Årets store overraskelseslag vant hjemmekampen på straffer, etter 2-2 ved ordinær tid og spilleforlengelse.

Dermed topper Lørenskog fortsatt tabellen, tre poeng foran Storhamar på andreplass.

Sjekk siste sportsnytt her!