RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk denne stjernesmellen!

Sist oppdatert:
Ole-Kristian Tollefsen gir alt i kampen for en plass på laget. Se video!

Den unge nordmannen har for lengst skaffet seg et navn som en av de tøffeste backene i National Hockey League (NHL).

Det har imidlertid gått Jason Blake hus forbi.

Toronto-stjernen fulgte ikke med på hvor Tollefsen var og konsentrerte seg om å føre pucken oppover isen da han grunnstøtte i 24-åringen fra Nes på Romerike.

Se video av Tollefsens nådeløse takling på YouTube!

Lovlig takling
- Det var en helt lovlig takling, forteller Tollefsen til Nettavisen.

Den førte likevel til utvisning i fem minutter, ettersom Alexei Ponikarovsky kastet seg over nordmannen for å hevne taklingen gjennom en slåsskamp, mens Blake slet med å komme seg opp i knestående og tydelig var svimmel.

Det gikk vel ikke så mye bedre med Ponikarovsky.

Episoden skjedde seks minutter inn i første periode av Columbus Blue Jackets' siste treningskamp før sesongen, som for deres del starter i Phoenix førstkommende lørdag.

Kamp om plassene
Ole-Kristian Tollefsen spilte 51 kamper i NHL forrige sesong, en sesong som for hans del var svært plaget av skader. Totalt har han 126 kamper i verdens suverent beste hockeyliga.

Denne sesongen blir det tøffere å få istid. Blue Jackets har forsterket backsiden med etablerte navn som Fedor Tyutin, Mike Commodore og Christian Bäckman. I realiteten står den sjette backplassen mellom Ole-Kristian Tollefsen og hans romkamerat Kris Russell.

Begge får med all sannsynlighet plass blant de 23 spillerne klubben kan ha i NHL-stallen, men trener Ken Hitchcock vil sannsynligvis være fristet til å bruke Russell i kamp vel så ofte som nordmannen.

- Det blir vel litt inn og ut som sjette- og sjuende back denne sesongen, sier Tollefsen til Nettavisen etter 5-4-seieren natt til mandag.

Bra treningsleir
Han er godt fornøyd med innsatsen i sesongoppkjøringen, men samtidig fullt klar over at offensivt sterke Russell har en spisskompetanse klubben ellers mangler. Russell har fått enormt med skryt for innsatsen i treningskampene i høst.

- De skryter alltid opp unge spillere for å gi dem selvtillit. Han har ikke vært ekstraordinær, men han har gjort det bra. Han er jo romkameraten min, så jeg håper jo at han gjør det bra, forteller Tollefsen.

Denne uka får han beskjed om han er i NHL-stallen eller om han blir sendt til farmerlaget i Syracuse. Det vil være en liten bombe om så skjer, men helt trygg er ikke nesgutten.

- Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger. Det er tøft, det her. Mange bra backer. Men det er sånn det skal være. Det er tøffere i år. Det er et litt tyngre lag, litt mer Hitchcock.

Optimismen tilbake
Columbus Blue Jackets er det eneste laget ligaen som aldri har kvalifisert seg for sluttspillet. Hver høst er optimismen stor, men innen oktober blir november klarer som regel realismen å innhente optimismen og før julegavene deles ut er pessimismen i tet.

Denne sesongen har imidlertid Columbus noe nytt; Flere spennende talenter som kan sette preg på NHL allerede i debutsesongen. Jakub Voracek (19) har imponert i oppkjøringen og Nikita Filatov (18) scoret allerede i sin første kamp. Derick Brassard kan også få sitt gjennombrudd denne sesongen.

- Vi er avhengig av at de scorer. Det ser ut som at de kommer til å gjøre det også, mener Tollefsen.

Selv konsentrerer han seg om å dele ut flere tøffe taklinger. Som den mot Jason Blake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere