RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Sjekk denne tabellen!

Sist oppdatert:
Kan dette holde helt inn for lille APOEL?

PORTO - APOEL 1-1:

Kypros har kanskje et stykke igjen før de kan måle seg med de beste på landslagsnivå, men på klubbsiden har kypriotene mye å farte med.

Den lille nasjonen har med lag i både Champions League og Europe League denne sesongen og klubbene slår også godt fra seg ute i Europa.

Onsdag sikret APOEL Nicosia ett poeng borte mot gruppefavoritt Porto og beholdt dermed topplassen i gruppe G, etter at tre kamper er unnagjort.

Sjekk alle resultatene fra Champions League her!

Slo fort tilbake
Kypriotene har sanket fem poeng - en seier og to uavgjorte - på de tre kampene. Dette er ett mer enn henholdsvis Zenit St. Petersburg på andre og Porto på tredje.

Ukrainske Sjakhtar Donetsk, som gjorde sine saker svært godt i den gjeveste europacupen forrige sesong, har fått en litt tyngre start på gruppespillet og har to poeng.

Det åpnet imidlertid på verst tenkelige vis for APOEL borte i Portugal onsdag. Brassen Hulk satte et frispark i mål etter 13 minutter og fikk god hjelp av APOELs keeper.

Bare seks minutter senere slo imidlertid gjestene fra Kypros tilbake, da en annen brasse, Ailton José Almeida sørget for balanse i regnskapet. Flere mål ble det ikke.

To hjemmekamper
Dette er imidlertid ikke første gangen et lag fra Kypros ypper seg med de beste. I 2008/2009-sesongen leverte Anorthosis Famagusta god innsats, under ledelse av Temuri Ketsbaia.

Den tidligere Newcastle-spilleren og hans klubb trengte den gang seier i siste kamp mot Panathinaikos for å avansere til sluttspillet, men tapte 1-0 på bortebane og røk ut.

Også i 2009/2010-sesongen deltok APOEL Nicosia i Champions League, men den gang endte laget sist i sin gruppe, etter tre tap og tre uavgjortkamper i gruppespillet.

Så spørs det, da, om det holder helt inn denne gangen. Laget som ledes av Ivan Jovanovic har tre kamper igjen. To hjemme og en borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere