RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Astana Team)

Sjekk denne trioen

Men to av dem kommer ikke til start i Giro di Lombardia.

Alexandre Vinokourov brakk som kjent lårbeinet på den 7. etappen i årets Tour de France.

Astana-rytteren sa først at han ville legge opp, men 38-åringen ombestemte seg raskt. Vinokourov kunngjorde først at han ville avslutte karrieren med Giro di Lombardia oktober, noen uker senere ble det kjent at han også vil sykle på toppnivå i 2012.

Mye av grunnen til comebacket er fordi Astana trenger Vinokourovs UCI-poeng. Uten lagets store stjerne ville de trolig fått problemer med World Tour-statusen foran neste sesong.

Les også: Vinokourov vil redde Astana

Lørdag ombestemte Vino seg igjen. Han ønsker ikke sykle Giro di Lombardia allikevel.

- Vil ikke risikere noe
- Jeg har tenkt mye på comebacket mitt de siste treningsøktene. Jeg er komfortabel på landeveien, men jeg ønsker ikke ta risikoer, sier Alexandre Vinokourov i en pressemelding og legger til:

- Jeg vil starte med en individuell tempo, hvor risikoen er mindre enn i et landeveisritt. Derfor vil jeg delta i Chrono des Nations istedenfor Giro di Lombardia. Det er ritt hvor jeg vant i 2009, men i år ser jeg ikke på meg selv som en av favorittene. Jeg vil sykle et ritt for å komme tilbake i rittmodus, og fremfor alt hilse på mine støttespillere som har gitt meg enormt mye støtte de siste månedene, noe jeg er veldig takknemlig for.

Chrono des Nations arrangeres neste søndag, 16. oktober. Giro di Lombardia, årets siste klassikermonument, går av stabelen dagen før.

I 2010 kombinerte Philippe Gilbert begge rittene. Belgieren har vunnet Giro di Lombardia de to siste sesongene. Det er like mange triumfer som landsmannen Eddy Merckx (1971 og 1972).

Hvem vinner Giro di Lombardia i Alexandre Vinokourovs fravær? Her finner du procycling.nos sykkelkonkurranse!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere