Tiger Woods beholdt ledelsen på sju slag under 3. runde av golfturneringen i Akron, Ohio. Han er nær sin åttende seier i World Golf Championships.

Verdenseneren klarte ikke å følge opp fredagens fantastiske 61-runde på Firestone-banen, men beholdt samme avstand til teten som han hadde før lørdagens runde.

Føler seg bra
Woods fullførte de 18 hullene på to slag under par og er 15 under par med 195 slag totalt. Nærmest følger svensken Henrik Stenson (202) og amerikanske Jason Dufner (203).

- Jeg føler meg rimelig bra. I dag var en dag der jeg ikke helt «hadde det», men jeg klarte meg. Jeg prøvde bare å bygge på ledelsen og klarte det mesteparten av dagen. Til slutt endte jeg opp med samme ledelsen, men det var ikke så ille det heller, sa Woods.

Han åpnet sterkt med birdier på første og annet hull. Deretter var spillet noe vekslende for 37-åringen, som endte med fem birdier og tre bogeyer.

Tiger Woods sto for et utrolig slag på den knallsterke runden fredag:

HTML EMBED

Formsterk
Om ikke Woods svikter helt på siste runde, innkasserer han sin femte seier på PGA-touren for året. Han har utvilsomt sendt signaler om at han er i form før neste ukes PGA-mesterskap, årets siste majorturnering.

- Det er alltid deilig å kunne gå inn i en majorturnering med en seier under beltet. Det viser at du jobber på riktig måte, og du har et bra momentum. Forhåpentlig kan jeg sikre seieren i morgen og gjøre meg klar for PGA-mesterskapet, sa golfesset.

Woods' ledelse etter 54 hull er den største på PGA-touren siden Rory McIlroy hadde åtte slags forsprang før siste runde av US Open i 2011.

Magisk runde fredag
Tiger Woods tangerte sitt beste runderesultat på PGA-touren da han leverte en brennhet 61-runde under WGC-turneringen i Akron, Ohio fredag.

Likevel ville ikke Woods snakke om at fredagens runde var en av hans beste noensinne.

- Topp 10-runde? Jeg vet nå ikke det. Den var helt klart der oppe, men topp 10? Det tror jeg ikke, sa verdenseneren etter å ha utklasset resten av golffeltet.

Han tangerte sin egen runderekord på Firestone-banen og måtte etter hvert innrømme at han hadde spilt nærmest perfekt.

- Jeg følte jeg hadde full kontroll på spillet mitt i dag. Det skjer selvfølgelig ikke hver dag, og det er morsomt når alt klaffer. Og jeg er veldig stolt over resultatet jeg leverte i dag, sa Woods.(©NTB)