La Gazzetta dello Sport skrev i helgen at Daniele Bennati, Daniel Oss, Elia Vivani, Sacha Modolo, Luca Paolini, Matteo Tosatto, Giovanni Visconti, Oscar Gatto, Manuel Belletti, Simone Ponzi og Manuel Quinziato utgjør den italienske bruttotroppen foran sykkel-VM.

To av disse rytterne blir reserver, men det er slettes ikke sikkert at landslagssjef Paolo Bettini er klar for å gjøre den utvelgelsen allerede nå.

Italienerne har virkelig begynt å røre på seg i de siste ukene. Sacha Modolo har tatt sju seirer i løpet av en drøy måned, og lørdag fikk endelig Daniele Bennati sin etappeseier i Vuelta a España.

Elia Vivani fulgte Modolo til døra (og mer til) under Giro di Padania og vant i tillegg to etapper under USA Pro Challenge. Liquigas-rytteren har nytt godt av Daniel Oss' egenskaper som opptrekker den siste tiden.

To fraksjoner
Bruttroppen gir et vell av muligheten for den italienske landslagssjefen, og overfor cyclingnews.com røper ringreven litt om hva vi kan forvente fra den kanten den 25. september.

Det snakkes om to fraksjoner i det italienske laget. Den ene skal gi Bennati all støtte fram mot avslutningen, mens den andre skal forsøke å kontrollere angrepene underveis.

- Luca Paolini kommer til å ha en viktigere rolle i år, ettersom han kommer til å lede gruppen som håndterer angrepene. Dersom ingenting annet skjer, vil de to gruppen smelte sammen igjen to runder før slutt, sier Bettini.

Men ting kommer til å skje, og det vet Bettini godt. Han har derfor tatt med et potent mannskap med matchvinnere i Bennati, Modolo, Vivani og har i tillegg en opptrekker det lukter svidd av i Daniel Oss.

Det australske laget har også luktet lunta. Søndag kom det endelige uttaket som sender Simon Clarke, Baden Cooke, Simon Gerrans, Matthew Goss, Heinrich Haussler, Mathew Hayman, Stuart O’Grady, Michael Rogers og Chris Sutton til København.

Det er et par skarpe avsluttere i den gjengen, også.

Dårlig nytt for Norge
Bettini forklarer at Italias rolle – som vanlig – blir å gjøre rittet hardt nok til at til at konkurrentene får problemer med å ankomme finalen med friske bein.

Det er dårlig nytt blant annet for Norges del, og det finnes også uvanlig få kapteiner og primadonnaer det skal kjøres for i Bettinis mannskap.

Det skal rett og slett angripes.

- Belgia vil gjøre rittet hardt for Gilberts del, og vi skal hjelpe dem med det. Jeg ønsker at det skal være minst to av våre ryttere i hvert brudd, men de skal sitte på hjulet og få i seg næring. Det skal være raske ryttere som kan vinne i en liten gruppe, men dersom det hele avgjøres i en samlet sprint, har vi også Bennati, minner landslagssjefen om.

PS! Filippo Pozzato er altså vraket fra det italienske laget. Det kunngjorde Bettini etter at Katjusja-rytteren ikke maktet å markere seg under WT-rittene i Canada.