*Nettavisen* Sport.

Sjekk dette, Tiger!

Foto: Phil Noble (Reuters)

Ukjent sørafrikaner knuser alle i British Open.

17.07.10 09:22

Joda, han har vunnet seks profesjonelle turneringer i golf - senest Open de Andalucia på europatouren i år.

Men Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika er ikke noe stort navn i golfens verden. Han har vært med i åtte majorturneringer, og kun klart cuten i én av dem: I PGA Championship i 2008, da han endte på 73.-plass.

Det kan det fort bli en endring på nå.

Klar ledelse
For etter to dager av British Open på klassikeren St. Andrews - verdens eldste golfbane - er det Oosthuizen som er det desidert heteste navnet.

Sørafrikaneren ble nemlig ferdig med sin andrerunde før værgudene i Skottland bestemte seg for å ha et ord med i laget, og endte dagen fem slag under par. Legger vi til de sju slagene under etter den første runden, er det lett å forstå Oosthuizen har fått en drømmestart på turneringen.

Nestemann på resultatlista, amerikanske Mark Calcavecchia - også det en stor overraskelse - ligger fem slag bak sørafrikaneren, og en spiller som Tiger Woods på delt 14.-plass har åtte slag å ta inn på Oosthuizen.

Sjekk stillingen i British Open her
Her er Oosthuizens scorekort

- Tok på seg boksehanskene
Mange slet med å finne veien til greenen da naturkreftene brøt løs over St. Andrews på fredag.

- Hun var naken i går, formulerte Tom Watson seg om været, en spiller som selv misset cuten etter runde to.

- Men hun tok på seg boksehanskene i dag og slo til oss med alt hun hadde, fortsatte han, etter at en runde på British Open måtte utsettes for første gang på tolv år.

En annen spiller som måtte slite med vanskelige forhold var lederen etter én runde, nordirske Rory McIlroy.

Etter en fantastisk førsterunde på ni slag under par, måtte McIlroy tåle seks bogeys og én dobbelbogey, og falt dermed helt ned til delt 39.-plass - elleve slag bak Oosthuizen.

Les også: Sensasjonsmannen

Dårlig start for Tiger
Også Tiger Woods slet på St. Andrews, men holder liv i drømmen om å vinne turneringen han har vunnet tre ganger tidligere, sist gang i 2006.

Verdens beste golfer i en årrekke begynte riktignok dagen med to bogeys på de to første hullene, men klarte å hente seg opp igjen med ytterligere tre birdies og to bogeys.

Dermed endte dagen på ett slag over par for Woods, som altså deler 14.-plassen i turneringen.

- Jeg er åtte slag bak, og i dag var en dag jeg lett kunne slått meg helt ut av turneringen, spesielt etter den starten jeg fikk, oppsummerer Tiger Woods.

- Men jeg tok meg sammen, og leverte en forholdsvis bra runde, mener han.

Her er Tiger Woods' scorekort

Bjørnstad klarte cuten
Samtidig som British Open pågår, spiller Henrik Bjørnstad i Reno-Tahoe Open i Nevada.

Torsdagens første runde gikk Bjørnstad på par, mens han måtte tåle ett slag over på den andre runden etter tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey.

Nordmannen klarte likevel cuten og ligger på en delt 48.-plass, elleve slag bak lederduoen Robert Garrigus og Matt Bettencourt fra USA.

Sjekk stillingen i turneringen her
Her finner du Bjørnstads scorekort

Sjekk siste sportsnytt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.