*Nettavisen* Sport.

Sjekk Fergusons nye årslønn

Foto: Richard Heathcote / Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Manchester United kommer fremdeles til å betale sir Alex Ferguson.

Tidenes mestvinnende manager i britisk fotball gir seg nå i Manchester United. Sir Alex Ferguson overlater managerjobben på Old Trafford til David Moyes, som allerede har vært innom Carrington for å møte sine nye arbeidskolleger.

I framtiden skal Ferguson fungere som ambassadør for Manchester United.

Det blir en lukrativ virksomhet, skal vi tro Daily Mail. Den engelske tabloidavisen hevder at Ferguson har inngått en avtale om å gjøre 20 opptredener i året, som lønnes med 100.000 pund per dag.

Det tilsvarer totalt 17,7 millioner norske kroner for samtlige 20 opptredener i året. Hvis Daily Mails påstander stemmer.

Avtalen skal for øvrig ha blitt forhandlet fram av sir Alex Fergusons sønn, Jason, som for ni år siden fikk beskjed om at Manchester United ikke ville gjøre flere avtaler med ham.

Etter interne undersøkelser av spillerkjøp gjennomført av far Ferguson gjennom bruk av sønnens agentfirma, reagerte Manchester United-styret med å sette ned foten for ytterligere samarbeid.

Det var for øvrig dette samarbeidet som BBC gransket i en dokumentar i 2004, kalt «Far og sønn», som førte til at sir Alex Ferguson startet en boikott av den engelske statskanalen.

Jason Ferguson ble aldri dømt for noen ulovligheter i denne forbindelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.