*Nettavisen* Sport.

Sjekk forvandlingen med Tettey

Foto: Getty Images / All Over Press

Alexander Tettey og Norwich senket Manchester United.

18.11.12 14:38

NORWICH - MANCHESTER UNITED 1-0:

Manchester United trengte poeng mot Norwich for å ta tilbake serieledelsen fra byrival Manchester City, som slo Aston Villa hele 5-0 lørdag ettermiddag.

Men foran et fullsatt Carrow Road hadde ikke hjemmelaget planer om å hjelpe gjestene forbi City på tabellen.

Anthony Pilkington ble vertenes store helt da han stanget inn kampens eneste mål etter én times spill. Pilkington har for øvrig en fortid i Manchester United, som ungdomsspiller for klubben. Den nåværende 24-åringen var i ungdomsavdelingen til United i 2004-2005-sesongen, men valgte å reise tilbake til hjemstedet Blackburn og Blackburn Rovers.

- Laget er i god form, og det viste vi med å slå et av ligaens beste lag, sier Pilkington til TV 2 Premier League.

- Det var deilig. Mitt første mål denne sesongen. Men alt handlet om tre poeng og fansen i dag, forteller han.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1fezioxachtwx1l7c5atrlwap6', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-1fezioxachtwx1l7c5atrlwap6', 'eplayer14');

Har blitt forvandlet med Tettey
Norwich spilte uten Tettey i startelleveren i sine seks første kamper denne sesongen. Det endte med 0 seirer, tre tap og 4-13 i målforskjell.

Tettey tapte 1-4 mot Chelsea - ikke akkurat noen skam - i sin første kamp fra start, men deretter er det blitt fem kamper uten tap og seier mot både Arsenal og Manchester United. Statistikken med Tettey på banen fra start er tre seirer, to uavgjort og ett tap, med 5-5 i målforskjell, ifølge nifs.no. I tillegg har Norwich i disse kampene altså møtt Chelsea, Arsenal og Manchester United.

Slurvet foran mål
Gjestene fikk kampens første store sjanse fire minutter ut i første omgang. En klarering fra Norwich-forsvaret havnet i føttene til Robin van Persie som hamret løs fra kanten av 16-meteren, men John Ruddy fikk kastet seg ned og avverget.

Begge lag hadde flere gode muligheter til å sette inn ledermålet før pause, men udyktighet foran begge mål sørget for at det sto 0-0 til pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Vertene åpnet best etter hvilen og etter 60 minutter tok de ledelsen mot et tafatt United.

Nydelig heading
Javier Garrido slo ballen inn i feltet fra venstrekanten. På første stolpe sto iren Anthony Pilkington og headet ballen i en flott bue over Anders Lindegaard og i mål. United-målvakten var sjanseløs på hodestøtet som gikk inn i det lengste hjørnet.

United presset på for en utligning, men fikk ikke lurt ballen forbi Ruddy.

Dermed kunne Norwich juble for å ha slått en ny storklubb denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.