Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hva Phelps solgte

Alle ba om det - kun ett blad fikk det. Se det imponerende bildet.

Amerikaneren Michael Phelps har svømt seg inn i de olympiske rekordbøkene under mesterskapet i Beijing.

23-åringen tok åtte gull i Beijing og slo dermed rekorden til Mark Spitz, som vant sju svømmegull i München i 1972. Ingen utøvere har tatt like mange gull i ett enkelt OL.

Eksklusivt bilde
Selvsagt ønsket pressen å fotografere Phelps med de åtte gullmedaljene rundt halsen. Slike forespørsler takket imidlertid Baltimore-gutten nei til.

Tirsdag kom forklaringen:

Phelps har solgt bildet med alle medaljene til det amerikanske ukebladet Sports Illustrated. I bar overkropp og med åtte gullmedaljer rundt halsen poserer Michael Phelps på forsiden av bladet, som legges ut for salg onsdag.

Sports Illustrated er på ingen måte de eneste som nå vil ha en bit av gullgutten.

På nivå med Tiger
Den utrolig gullrekorden har naturligvis økt verdien til verdens beste svømmer enormt. Sponsoren Visa, som har støttet Phelps økonomisk siden 2002, sier til Reuters at 23-åringens suksess i Kina gjør at de nå kan sette i gang en storstilt reklamekampanje over hele verden.

Phelps gjorde seg bemerket med seks OL-gull i Aten i 2004, men det er først nå som rekorden til Spitz er slått og Phelps har totalt 14 OL-gull, at markedsverdien hans er på superstjernenivå.

- Michael Phelps forlater Beijing som et globalt idrettsikon. Han er nå på samme hylle som Michael Jordan, Tiger Woods og Roger Federer og har gjort seg fortjent til å være i dette eliteselskapet, sier sponsorsjef Michael Lynch i Visa.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg