*Nettavisen* Sport.

Sjekk hvem Bolt angriper

Foto: Getty Images (All Over Press)

- Det jeg skal si nå, er litt kontroversielt.

10.08.12 08:41

Torsdag kveld løp Usain Bolt inn til OL-gull på 200-meter i London.

Det var hans andre gull i årets olympiske leker og hans femte OL-gull i karrieren.

Bolt feiret i kjent stil etter triumfen, men på pressekonferansen brukte han tid til å kritisere Carl Lewis.

- Ingen respekt
- Det jeg skal si nå, er litt kontroversielt. Carl Lewis har jeg ikke respekt for. Tingene han sier om baneløpere er en nedverdigelse for andre utøvere. Jeg tror han bare er ute etter oppmerksomhet, egentlig, fordi ingen snakker om han lenger. Jeg ble veldig trist den dagen jeg hørte uttalelsene han kom med. Det var opprørende. Jeg har mistet all respekt for ham. All respekt, sier Bolt, ifølge ESPN.

Grunnen til at torsdagens OL-gullvinner gikk i strupen på den amerikanske ni-dobbelte OL-mesteren er på grunn av hans kommentarer i mediene om blant annet om doping.

- Må sette spørsmålstegn
Carl Lewis er en tidligere amerikansk friidrettsutøver som var både sprinter og lengdehopper. Amerikaneren, som er født i 1961, sanket hele ni OL-gull og åtte VM-gull.

I 2008 ble Lewis intervjuet av Sports Illustrated og der rettet han kritikk mot at Jamaicas antidoping-system er svakere enn det de har i USA. Samtidig satte han spørsmålstegn ved progresjonen til Bolt.

- Noen løper 10,03 ett år, og 9,69 året etter. Hvis du ikke setter spørsmålstegn bak det, er du en idiot. Punktum, fortalte Lewis til til Sports Illustrated.

- Ingen anklager noen. Men ikke lev etter andre regler og forvent samme formen for respekt, sa Lewis.

Bolt ble historisk
Da Bolt løp inn til OL-gullet på 200-meter ble han samtidig historisk i olympisk sammenheng.

Han har nemlig klart å forsvare både OL-gullet på 100- og 200-meter. Det har ingen klart før han.

Jamaicaneren løp for øvrig inn på tiden 19,32 i OL-finalen på 200-meter torsdag kveld og det var kun to hundredeler bak olympiske rekorden.

Yohan Blake tok sølvmedaljen med tiden 19,44, mens Warren Weir sørget for at Jamaica tapetserte pallen da han sikret bronsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.