RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hvem Ødegaard kan kjempe mot

VERDENSSTJERNER: Hvis Martin Ødegaard velger Real Madrid, får han spillere som James Rodriguez (øverst til venstre), Luka Modric (midten), Asier Illarramendi (øverst til høyre), Gareth Bale (nederst til venstre) og Toni Kroos (nederst til høyre) som lagkamerater.
VERDENSSTJERNER: Hvis Martin Ødegaard velger Real Madrid, får han spillere som James Rodriguez (øverst til venstre), Luka Modric (midten), Asier Illarramendi (øverst til høyre), Gareth Bale (nederst til venstre) og Toni Kroos (nederst til høyre) som lagkamerater. Foto: Montasje (NTB scanpix)
- Alle er i verdensklasse.

Dersom en overgang til Real Madrid skulle bli en realitet, er det ingen lett oppgave med å spille seg til fast plass som venter Martin Ødegaard.

Mandag melder Drammens Tidende at Ødegaard nå har bestemt seg for å velge Real Madrid og dermed gjenstpr det kun at den spanske storklubben og Strømsgodset skal komme til enighet om en overgangssum.

Fjorårets mesterligavinnere har allerede et luksusproblem når trener Carlo Ancelotti skal ta ut en midtbane.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

Petter Veland, som er kommentator for C More og ekspert på spansk fotball, mener nordmannen akkurat nå er langt unna en plass på laget.

- Ødegaard har ikke spilt kamper på to måneder og er ikke i den samme fysiske formen som de andre Real Madrid-spillerne er i, ettersom de er midt i sesongen. Når han kommer seg i kampform, vil han starte med blanke ark og på lik linje med de andre. Da er det Ødegaards sportslige prestsjoner som er avgjørende, sier Veland.

Veland understreker at han hverken tror Ødegaard selv, eller Real Madrid forventer at han skal gå rett inn i laget.

- Det er kun verdensklassespillere han eventuelt må danke ut, og jeg tror ikke talentet hans er stort at det kommer til å skje med det første.

På tross av kanskje verdens vanskeligste klubb å spille seg inn i, mener Veland at Real Madrid er rett valg for Ødegaard.

- Med Barcelona ute av bildet, en klubb som kunne tilby noen av de samme mulighetene, er Real Madrid et riktig valg, sier Veland

Vanligvis stiller «Galacticos» i en 4-3-3-formasjon, men med spillere som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og James Rodriguez flyter formasjonen fritt offensivt.

Verdens dyreste spiller

Real Madrid har allerede sju verdensklassespillere i Ødegaards posisjon:

Asier Illaramendi (24). Sentral midtbane. «Illarra» kom til Real Madrid etter en Strålende sesong for Real Sociedad og et imponerende U21-VM i Israel 2013. De europeiske toppklubbene lå langflate etter ham. «Illarra» fikk mye spilletid i starten av Madrid-karrieren, men har bare startet tre kamper i år.

Gareth Bale (25). Ving/indreløper. Tidenes dyreste spiller. Det sier alt. Lynhurtig spiller som bøtter inn mål og som i likhet med Ødegaard også er venstrebent. Ingen direkte konkurrent om plassen for Ødegaard.

James Rodriguez (23). Offensiv midtbane. Etter et fantastisk VM i sommer, hvor han også ble toppscorer, var det ikke en klubb i Europa som ikke vil ha ham. Valget falt på Real Madrid, her serverer Rodriguez målgivende pasninger og scoringer på løpende bånd. Kanskje Ødegaards største konkurrent om plassen som offensiv midtbane.

Luka Modric (29). Sentral midtbane. Den lille kroaten er enorm i sin posisjon. Dikterer spillet med smarte pasninger og er teknisk brilliant med sitt lave tyngdepunkt. Ødegaard kan minne mye om Modric i spillestilen.

Sami Khedira (27). Sentral midtbane. En litt annen spillertype enn Ødegaard. Er bra offensivt, men har mer ansvar deffensivt når han spiller. Khedira dekker store område og er en spiller som har en litt annen rolle i Real Madrid enn Ødegaard eventuelt vil ha.

Toni Kroos (24). Sentral midtbane. Udiskutabel på blokka til Ancelotti. Gikk motsatt vei av Xabi Alonso fra Bayern München i sommer. Verdensmesteren fra VM i Brasil er motoren i Madrid og stort sett alle pasninger går gjennom tyskeren.

Isco (22). Offensiv midtbane. 22-åringen er meget teknisk og klok for alderen. En spansk versjon av Ødegaard med andre ord. I juni 2013 betalte Real Madrid hele 27 millioner euro (cirka 190 millioner). Isco har spilt for samtlige spanske landslag siden U16-landslaget og er en direkte utfordrer til Ødegaard.

Bortsett fra Luka Modric, har de andre spillerne potensial til å spille på et høyt nivå i ti år til – og alle spillerne kunne gått inn på så å si hvilken som helst annen toppklubb og spilt fast.

Når det er sagt, så sier det alt om hvilket talent Martin Ødegaard er når Real Madrid har tiltenkt ham draktnummer 16 til Ødegaard – et nummer som symboliserer at han er en del av førstelaget.

Og skulle nordmannen ønske seg enda høyere på banen, må han danke ut spillere som Ronaldo, Jesé Rodriguez, Javier Hernández og Karim Benzema

- Ronaldo, Bale og Benzema er «bankers», og det ligger litt prestisje i å bruke James Rodriguez etter dragkampen om colombianeren i sommer, avslutter Veland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere